Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τρελλάθηκε η Χίλαρι Κλίντον από τον πίνακα του Γιώργου στο Μέγαρο Μαξίμου


                        Με το στόμα ανοιχτό (!) έμεινε η Χίλαρι από τον πίνακα

Ποιος  να το περίμενε , πως ο πίνακας τον οποίο ο Γιώργος  Παπανδρέου τοποθέτησε στο γραφείο του στο  Μέγαρο Μαξίμου , θα ...τρέλλαινε  την  Αμερικανίδα ΥΠΕΞ κα Χίλαρι Κλίντον...
Της έκανε τρομερή εντύπωση ο πίνακας ζωγραφικής του Λευκάδιου Θεόδωρου Στάμου «Ατέρμονο πεδίο-Δελφοί» .
     
Δεν  έκρυβε τη χαρά της !
΄Εκανε  σαν κοριτσόπουλο... 
Μα τι ωραίο  γούστο  έχει  αυτός ο Giorgos!
Κι  εκείνος ,δίπλα της , χαμογελούσε...Και  ,όπως της εξήγησε μάλιστα, ήθελε κάτι μοντέρνο για το γραφείο ,γι’ αυτό και επέλεξε ένα θέμα από το Αιγαίο που έχει μέσα και ένα νησάκι.
Πού το ...βρήκε  το "νησάκι" στον πίνακα του Στάμου ,που ως θέμα του έχει τους ...ΔΕΛΦΟΥΣ;;
Πάντως  ήταν ...μια  ωραία ατμόσφαιρα...

           Κι ο Γιώργος  μπροστά  από τον ΠΙΝΑΚΑ ( σε παλιότερη φάση)...

Η  απορία  μας από χθες είναι η εξής : αφού  της άρεσε  τόπο  π ο λ ύ  γιατί   δεν της τον  δίναμε  , να την καλοπιάσουμε  δηλαδή  τη  φίλη μας ,για τα δύσκολα που μας περιμένουν;;
Κανένας  σύμβουλος από το Μέγαρο  Μαξίμου  δεν το σκέφθηκε ;;
Ας  δούμε όμως  και μία παλιότερη φωτογραφία- με τον πασίγνωστο πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη " Η Ε λ λ ά ς  Ευγνωμονούσα" ,που στόλιζε  το γραφείο του  και  υπήρχε  μέχρι και τη συνάντηση (του πρωθυπουργού)  με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά:

  • Ο Θεόδωρος Π. Βρυζάκης (Θήβα, 19 Οκτωβρίου 1814 – Μόναχο, 6 Δεκεμβρίου 1878) θεωρείται ο πρώτος ζωγράφος της μεταοθωμανικής Ελλάδας και ο θεμελιωτής της λεγόμενης «Σχολής του Μονάχου».Ως παιδί, ο Θεόδωρος Βρυζάκης έζησε τα σκληρά χρόνια της Επανάστασης του 1821 μέχρι την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Μάλιστα ο πατέρας του, Πέτρος Βρυζάκης, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους τον Μάιο του 1821. Σε ηλικία 18 ετών, το 1832, με την ενθάρρυνση ενός γερμανού φιλόλογου, μετανάστευσε στο Μόναχο της Βαυαρίας, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό του.
     
Θεόδωρος Bρυζάκης (1819-1878), «H Eλλάς ευγνωμονούσα» (1858),
λάδι σε μουσαμά, 215 x 157

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου