Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου επίθεση σε όσους.... «παίζουν με τις λέξεις»

Από τη μία ο ...μίνι καύσωνας  , από την άλλη τα ...εννοιολογικά μαθήματα, που παραδίδει το τελευταίο 48ωρο  η κυβέρνηση, δεν χρειάζεται  και πολύ να ...λαλήσεις.
Απο τη μία προσπαθούν να  περάσουν  στις λαϊκες μάζες  ...ανώδυνα  τα περί "ελεγχόμενης πτώχευσης" , με πρώτο  διδάξαντα τον καθηγητή, συνταγματολόγο, Α΄Αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ε.Βενιζέλο. Ακολούθησε λίγες ώρες  αργότερα  ο Γιώργος Παπανδρέου  με  συνέντευξή του  στους  γερμανικούς Φαϊνάσιοναλ Τάιμς  ,όπου άφηνε  ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών για  2  εβδομάδες ίσως κια περισσότερο.
Κι επειδή το  θέμα "φούντωσε" , τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος .....παρουσίασαν το μεσημέρι, στους υπουργούς, τον όρο «επιλεκτική χρεοκοπία», δηλαδή τους έκαναν ένα μάθημα, γι΄αυτόν τον όρο που χρησιμοποιούν  οι ...κακοί οίκοι αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος(!) ειπώθηκε, πως..... η διαβάθμιση αυτή μπορεί να κρατήσει από λίγες ώρες έως λίγες εβδομάδες, αναλόγως με την αντίδραση των αγορών.
ΑΚΡΙΒΩΣ  το ίδιο είπε και ο Γιωργάκης  χθες στη γερμανική εφημερίδα. ΔΕΝ δικαιούται, λοιπόν, να λέει ότι «κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα την ορολογία των οίκων αξιολόγησης με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία», όπως χαρακατηριστικά είπε  ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.
΄Εξυπνη η απάντηση της ΝΔ , δια στόματος Μιχελάκη
  • «Αφού, με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους, αναστάτωσαν τους Έλληνες και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην Οικονομία, δηλώνουν τώρα χαμένοι στη μετάφραση.
  • Ο κ. Βενιζέλος μιλά για “επιλεκτική χρεοκοπία”, που… δεν θα είναι χρεοκοπία!!
  • Και ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει “στάση πληρωμών”, που… δεν θα είναι στάση πληρωμών!!
  • Με αυτή την κυβέρνηση κινδυνεύουν και οι λέξεις να χάσουν το νόημά τους..."
Δεν πρέπει να  ξεχνάμε με τίποτα  τονΤιτανικό”, "το παγόβουνο", την “οικονομία στην εντατική” ,τα “σενάρια επιστροφής στη δραχμή” κάι άλλα που  υπουργόι αυτής της κυβέρβνησης  ξεφούρνισαν  στις πιο ακατάλληλες στιγμές , ρίχνοντας ουσιαστικά λάδι στη φωτιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου