Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τρομάρα μας,έρχεται η «επιλεκτική χρεοκοπία» για την Ελλάδα





Μόνο  ένας  Βαγγέλης Βενιζέλος θα μπορούσε να ...σερβίρει τόσο άνετα  και  ...αριστοτεχνικά την  ...χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, προετοιμάζοντας  καλοκαιριατικα  τον παραζαλισμένο λαό  γι΄αυτό που έρχεται  και θα πέσει στο κεφάλι του. 
Στη συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος συνέστησε  ψ υ χ ρ α ι μί α και για πρώτη φορά έβαλε στο τραπέζι τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία (της Ελλάδας), λέγοντας ,ότι ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να τρομάζει και πως  ο ίδιος χρησιμοποιεί τον αγγλικό όρο selective default. Έσπευσε μάλιστα να καθησυχάσει του Έλληνες λέγοντας ότι ακόμη και η περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) δεν δημιουργεί κινδύνους για τις περιουσίες των πολιτών!!! ΄Οπως είπε:
Η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας. Όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και διέξοδος", υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας επίσης ότι "ο όρος «εμπράγματες εγγυήσεις» στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά την επίθεση στο ευρώ. Όμως, καλό είναι να υπάρχει στο τραπέζι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου