Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη η Ρεμπέκα Μπρουκς, κολλητή του Μέρντοκ,κατηγορούμενη για εκατοντάδες τηλεφωνικές υποκλοπές


  Νο 1 : Ρεμπέκα Μπρουκς, η κολλητή του αφεντικού
Στην Αγγλία μπορεί ν΄αργούν ,αλλά  άμα πάρουν φόρα  ποιος τους σταματά.Και  δεν εξετάζουν αξιώματα ή την οικονομική-πολιτική  δύναμη των  κατηγορουμένων... ΄Οχι ,όπως κατά κανόνα  συμβαίνει στην Ελλάδα...
Εν προκειμένω:  άρχισε η διαλεύκανση   των τηλεφωνικών  υποκλοπών,  που πραγματοποιούσε η εφημερίδα ταμπλόιντ News of the Wolrd .
Σήμερα  συνελήφθη η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια της News International, θυγατρικής εταιρείας στη Βρετανία της News Corp, και κολλητή του  μεγάλου αφεντικού , του  Ρούπερτ Μέρντοκ ,στο πλαίσιο της νέας  έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές τις οποίες πραγματοποιούσε η εφημερίδα ταμπλόιντ News of the Wolrd την εποχή που ήταν διευθύντρια .
"Η Ρεμπέκα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την αστυνομία, όπου πήγε οικειοθελώς. Συνελήφθη μόλις έφτασε στο αστυνομικό τμήμα", δήλωσε ο δικηγόρος της.
Η Μπρουκς, 43 ετών, έκανε  την  ..άσχετη και ισχυριζόταν πως δεν γνώριζε ότι η News of the Wolrd υπέκλεπτε χιλιάδες τηλέφωνα πολιτικών, διασημοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και θυμάτων δολοφονιών. Ναι , αλλά το παράνομο  υλικό  των τλεφωνικών υποκλοπών  δημοσιευόταν  επί ΧΡΟΝΙΑ  στην  εφημερίδα που διηύθυνε...
{Εξαιτίας του σκανδάλου αναγκάστηκε την περασμένη Παρασκευή να παραιτηθεί από τη θέση της γενικής διευθύντριας της News International}.
Πρόκειται για τη δέκατη σύλληψη ,που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο Νιλ Ουόλις (φωτο), πρώην υποδιευθυντής της News of the World από το 2003 ως το 2007 και ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αντι Κόλσον(φωτο) , ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής επικοινωνίας του
Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
      Νο 2  : ο Αντι Κόλσον , κολλητός του Βρετανού πρωθυπουργού
Ο Αντι Κόλσον αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση έως τον Οκτώβριο.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κατηγορείται, ότι είχε στενές επαφές με τον Μέρντοκ, ενώ είχε ορίσει τον Άντι Κόλσον εκπρόσωπο Τύπου της νεοεκλεγείσας κυβέρνησής του  σημ.: νωρίτερα ο Κόλσον είχε αναλάβει διευθυντής επικοινωνίας των Συντηρητικών)!!! 
 ΄
   Νο 3 : Νιλ Ουόλις,πρώην υποδιευθυντής ,που κατηγορείται πως "λάδωσε" τον ΑΡΧΗΓΟ της Αστυνομίας 
Ομως στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών εμπλέκεται και ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου σερ Πολ Στίβενσον γιατί μαζί με σύζυγό του δέχθηκαν σημαντικά οικονομικά  δώρα από τον πρώην υποδιευθυντή της εφημερίδας Νιλ Ουόλις !!!Μάλιστα για ένα διάστημα ο Ουόλις εργάστηκε και ως σύμβουλος για θέματα Τύπου στη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.
Ρε, τι διαπλοκή είναι αυτή ...
 Στην Ελλάδα  για το ΜΕΙΖΟΝ  ζήτημα  των τηλεφωνικών υποκλοπών  της ΒΟΝΤΑΦΟΝ  & της ΖΗΜΕΝΣ, με  θύμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή ποιος  τιμωρήθηκε  ύστερα από τόσα χρόνια;; Κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου