Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το ανθρωπόμορφο κτήνος της Νορβηγίας


Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο 32χονος ακροδεξιός Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που δολοφόνησε  εν  ψυχρώ  93 αθώους  ανθρώπους , στην πλειοψηφία τους  εφήβους, βυθίζοντας στο πένθος τη Νορβηγία και σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.
"Είναι η χειρότερη σφαγή, που έγινε στη χώρα μας από το τέλος του Β' Παγκόσμιου πολέμου" επισημαίνεται, σήμερα, στο νορβηγικό Τύπο.
Ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο και το νησί Ουτόγια έχει παραδεχθεί τις πράξεις του, ισχυριζόμενος με θράσος πως ήταν  «μακάβριες ,αλλά απαραίτητες».
Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε, ότι ο ακροδεξιός  μακελάρης Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε στο ίντερνετ αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων, το οποίο ονομάζει "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.
Σ΄αυτό :
-  περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
- προσπαθεί να  δικαιολογήσει το τρομακτικό έγκλημά  του  , λέγοντας: " ΄Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος"
επιτίθεται επίσης στην "ισλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης" και στην "άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού/της πολυπολιτιστικότητας".

Ο Μπέχρινγκ Μπρέιβικ: υπήρξε μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Νορβηγίας "Κόμμα της Προόδου"  "από το 1999 έως ότου διαγράφηκε, στη διάρκεια του 2006, ασχολούμενος με τα θέματα της νεολαίας κατά την τριετία 2002-2004", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου