Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού , λόγω οικονομικής ασφυξίας ...



Στο χείλος του οικονομικού γκρεμού οδηγείται η πανίσχυρη ΔΕΗ .λόγω ανυπαρξίας στρατηγικού σχεδιασμού μακράς διάρκειας και άθλιων μικροπολιτικών παιχνιδιών . Μετά την Ολυμπιακή στόχος ήταν η απαξίωση της πανίσχυρης εταιρίας ηλεκτρισμού ,προκειμένου γνωστοί οικονομικοί παράγοντες της Ελλάδας σε πρώτη φάση, και της Γερμανίας σε δεύτερη, να .... καρπωθούν ευκόλως και περίπου ανεξόδως τη χρυσή λεία!
Το οικονομικό αδιέξοδο της ΔΕΗ παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε ότι:
  • στο τέλος Ιουνίου πρέπει να χρηματοδοτηθούν δάνεια, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα πρέπει να επιστραφούν στο δημόσιο 260 εκατομμύρια από το χαράτσι (σ.σ. τέλος ακινήτων), που έχει διακρατήσει η εταιρεία.
  • εν τω μεταξύ η ΔΕΗ δεν μπορεί να εκταμιεύσει 420 εκατομμύρια ευρώ εγκεκριμένων δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Από την άλλη πλευρά: το Δημόσιο οφείλει στην εταιρία πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ...
Βέβαια , δεν μάθαμε αν κύριος Αρθούρος αναφέρθηκε και στις δικές του Ευθύνες α) γιατί ΥΠΕΚΥΨΕ να μπει το Χαράτσι στους λογαρισμούς της επιχείρησης και β) γιατί δεν φρόντισε να προχωρήσουν κάποια μεγάλα έργα της επιχείρησης ,που προχωρούν με ρυθμό χελώνας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου