Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

΄Όπου εγκαθίσταται το ΔΝΤ αυξάνονται ραγδαία οι α υ τ ο κ τ ο ν ί ε ς ...


Επιδημία “χτυπά¨τη χώρα στην οποία εγκαθίσταται το Διεθνές Ταμείο Τοκογλυφίας , γνωστό και ως ...ΔΝΤ, με ραγδαία αύξηση των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ. Ο όρος “αυτοκτονίες του ΔΝΤ” (“IMF suicides”) είναι πλέον ...ιατρικός όρος από το 2000 και τον βρίσκουμε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.. Τα πρώτα “πειραματόζωα” ήταν οι ...Νοτιοκορεάτες, τη χώρα των οποίων κατέλαβε - το 1998 - το ΔΝΤ ! Εκατοντάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες έχασαν την εργασία τους και πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία , παίρνοντας μαζί τους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.... Τότε βγήκε ο όρος “αυτοκτονίες του ΔΝΤ” (“IMF suicides”).
Οι αυτοκτονίες στη Νότιο Κορέα εκείνη την εποχή αυξήθηκαν κατά.....45% , σύμφωνα με εμπεριστατωμένο άρθρο του Χάρη Καρανίκα στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” (31/05/12).
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ε. Λύκουρα, Δ/ντή της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό νοσοκομείο ,
  • από ιατροδικαστικά δεδομένα προκύπτει ότι οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας στο λεκανοπέδιο Αττικής έχουν αυξηθεί πάνω από 20% : από 158 περιστατικά το 2009 , φθάσαμε στα 178 το 2010 και στα 198 το 2011...”
Και τα στοιχεία για το 2012 -για την Ελλάδα- φαίνεται πως θάναι τρομακτικά.
Εξάλλου , σε έρευνα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ για τις ευρωπαϊκές χώρες που οδηγήθηκαν στο ΔΝΤ, δηλαδή η Ελλάδα,η Ιρλανδία,η Ουγγαρία,και η Ρουμανία ,σημειώνεται ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν όπου αυξήθηκε η ανεργία, άνοδος της ανεργίας της τάξεως το 3% συνοδεύεται με αύξηση της τάξεως του 4,45% στις αυτοκτονίες για τις ηλικίες κάτω των 65.
Πηγή : Τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου