Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μητσοτάκης και Σημίτης με παρεμβάσεις τους ουσιαστικά στηρίζουν το ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟ και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα





Ταυτόχρονα δύο πρώην πρωθυπουργοί “βγήκαν” τ υ χ α ί α (;) σήμερα σε δύο μεγάλες εφημερίδες , ουσιαστικά για να στηρίξουν πάση θυσία το πεθαμένο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Με τις παρεμβάσεις τους λένε στον ελληνικό λαό να ψηφίσει κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!
Θέτουν το ερώτημα για το ευρώ και την παραμονή ή μη στην ευρωζώνη, δηλαδή το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και συν-υπεύθυνος για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Ευχάριστες ψευδαισθήσεις, δυσάρεστη πραγματικότητα» γράφει , μεταξύ άλλων:

  • Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με υπευθυνότητα και ακρίβεια.
  • Και γι αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραμονή στη ευρωζώνη παρά τις όποιες λανθασμένες και ελλιπείς αποφάσεις της,
  • «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο που ορίζεται από φαντασιώσεις και μύθους και μια πορεία που χαρακτηρίζει ο κριτικός ρεαλισμός».
  • η επάνοδος στη δραχμή θα οδηγήσει στην ολική οπισθοδρόμηση, αλλά παραδέχεται , ότι η Ευρώπη σχεδίασε πρόχειρα και αλαζονικά τα μέτρα αλλά και ότι η Ελλάδα δεν παρουσίασε τη δική της πειστική άποψη.
Και καταλήγει:
  • Είναι ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση ,που θα κυβερνήσει τον τόπο με ... υπευθυνότητα.

Ο Κ. Μητσοτάκης σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό , ενώ παραδέχεται ότι και τα δύο Μνημόνια περιέχουν ....πολλά λάθη, τα οποία μπορούν .....να διορθωθούν !;; Μα έως τώρα τα Μνημόνια ήταν σαν τα ...Ευαγγέλια που δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε μία τελεία...
Επίσης , χαρακτηρίζει «ασόβαρους» όσους λένε ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ.
Επαναλαμβάνει για χιλιοστή φορά πως μόνο η ΔΙΚΙΑ του κυβέρνηση ήταν καλή και οι άλλες τα έκαναν θάλασσα...
Στη συνέχεια λέει:
  • «Η αλήθεια είναι ότι επί τρεις δεκαετίες, με μια εξαίρεση, την περίοδο ́90 - ́93, που κυβέρνησε η ΝΔ, ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά.
  • ο προεκλογικός αγών πρέπει να επικεντρωθεί στις πολιτικές. Πρέπει, δηλαδή, να ξεκαθαρίσει το βασικό πολιτικό πρόβλημα σε αυτές τις εκλογές, το οποίο συνοψίζεται στο εάν η χώρα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ. Εάν θα μείνει ή θα φύγει από την Ευρώπη»

Και όλως τυχαίως σήεμρα δημοσιεύεται το απόρρητο σημείωμα του Παπαδήμου που θα τρομάξει το εκλογικό σώμα και θα το στρέψειέτσι ελπίζουν...- σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου