Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Τσοχατζόπουλος είχε αγοράσει και το βιβλιοπωλείο “ΙANΟΣ”, μέσω off shore εταιρίας ...



Το “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ” του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου , ...”μιλάει” πολύ και φέρνει στο φως της δημοσιότητας εκπλήξεις! Η τελευταία έκπληξη αφορά την αγορά από τον ΑΚΗ χιλιάδων μετοχών της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!!!
Λοιπόν, ο ΄Ακης διέθετε 180.077 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας «Ιανός ΑΕ», συνολικής ονομαστικής αξίας 360.154 ευρώ.Η πληροφορία αυτή που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Μακεδονία» αιφνιδίασε ακόμη και τους στενότερους συνεργάτες του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Νίκου Καρατζά. ΄Οπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr η αγορά έγινε σε τρεις φάσεις :
  • Οι πρώτες 100.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, αγοράστηκαν- σύμφωνα με πληροφορίες - την περίοδο που ο Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
  • το 2004, προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό του άλλες 80.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ,
  • το 2005, αγόρασε άλλους 77 τίτλους, ονομαστικής αξίας 154 ευρώ111
Στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν αντίγραφα των ισολογισμών της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» και εκθέσεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.Επίσης, βρέθηκε και χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα το οποίο αναφέρει σαφώς ότι :
  • «Ο κ. Νίκος Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ... έναντι τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ. Νίκου Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου