Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

H δημοσιογραφία έχει γίνει «όργανο πολιτικής εξουσίας», υποστηρίζει το ... “ποντικάκι” Τόνι Μπλερ



Ο Τόνι Μπλερ μαζί με τον άλλο τον ηλίθιο τον Μπους τον μικρό έδειχναν επί χρόνια... πανίσχυροι. Μακέλεψαν το Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία... “Ανακάτεψαν” κυβερνήσεις , σκόρπισαν απλόχερα δισεκατομμύρια δολάρια για να επιβάλλουν πρωτίστως στρατιωτικά τη θέλησή τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των χωρών τους και των ισχυρών -οικονομημένων φίλων τους. Βέβαια, κι αυτοί έγιναν ...πλούσιοι.
Και έρχεται σήμερα ο ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Τόνι Μπλερ, κατά την κατάθεσή του στην ειδική επιτροπή στη Βρετανία, που ερευνά την δύναμη των ΜΜΕ στη χώρα και την σχέση της πολιτικής με αυτά, και αποκαλύπτει πως ένοιωθε περίπου σαν το ποντικάκι μπροστά σε έναν ελέφαντα.!!!
Διαβάστε τι είπε  Μπλερ για να δείτε ποιοι κυβερνούν τον κόσμο :
  • «Ήμουν σε μία θέση όπου συναλλασσόσουν με πολύ ισχυρούς ανθρώπους, που είχαν μεγάλη επίπτωση στο πολιτικό σύστημα. Εάν αυτοί ήταν εναντίον σου, ήταν απόλυτα και με όλα τα μέσα εναντίον σου»!!!

Τα λόγια του βέβαια κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση. Είπε ακόμη ,πως:
  • το μεγαλύτερο πρόβλημα του βρετανικού Τύπου δεν είναι η εντυπωσιακά στενή σχέση των μεγαλοεκδοτών και του πολιτικού κόσμου, αλλά το ασαφές όριο μεταξύ ειδήσεων και σχολίου στον Τύπο. Μάλιστα, αποκάλεσε την δημοσιογραφία ... «όργανο πολιτικής εξουσίας» ...
  • «Σίγουρα φοβάσαι ότι αυτή η δύναμη θα κατευθυνθεί προς εσένα..”.

Σημειώνεται ,ότι η συζήτηση γίνεται μετά το κορυφαίο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τον μεγαλύτερο δημοσιογραφικό όμιλο της Βρετανίας, τον News Corporation του μεγαλομέτοχου Ρούπερτ Μέρντοχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου