Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δολοφονήθηκαν οι δύο Ρώσοι, που κατ΄ εντολήν Πούτιν έψαχναν τις... μίζες του ΑΚΗ Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση των οπλικών συστημάτων TOR-M1




Μυστήριο καλύπτει ακόμη τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ δύο Ρώσων ,που κατ΄ εντολήν του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν αναλάβει να εντοπίσουν τις ...μίζες που δόθηκαν στην υπόθεση των ρωσικών οπλικών συστημάτων των TOR-M1 και κατέληξαν στα χεράκια του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου. Κι εδώ εμπλέκεται ο πολύ στενός συνεργάτης του ΄Ακη , ο Γιάννης Σμπώκος , (στη φωτό αριστερά ο Σμπώκος ένα βήμα πίσω ,κουβαλώντας την φουσκωμένη τσάντα)στον οποίο εξάλλου ο Τσοχατζόπουλος απευθύνει και τις περισσότερες επιστολές του , γράφοντας το απίστευτο ¨Ρε Σμπώκο , φέρε τα λεφτά...”
Πέραν από τις ...δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολούθησαν οι μίζες μέχρι να φτάσουν στα χέρια του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, η συγκλονιστική ιστορία περιλαμβάνει ακόμη και εν ψυχρώ δολοφονίες στην παγωμένη Κόκκινη Πλατεία των Ρώσων αξιωματούχων που ανέλαβαν να ερευνήσουν το σκάνδαλο. Είναι εκπληκτικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από όπου αντλούμε και τις πληροφορίες.
Πρώτον:
στις 29.2.1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπογράφουν τη σύμβαση για την προμήθεια των TOR-M1(φωτο δεξιά κάτω). Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων. Τα αναζήτησε τελικά ο Σπύρος Τραυλός, αντικαταστάτης του Γιάννη Σμπώκου, και διαπίστωσε, έκπληκτος, ότι η Drumilan (σ.σ.: η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Ελληνα συνεργάτη του Βλάση Καμπούρογλου ... είχαν εξαφανιστεί!
Δεύτερον :
Ο Σπ.Τραυλός ενημέρωσε αμέσως το νέο διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ ,ζητώντας εξηγήσεις. Ο ισχυρός παράγοντας της Ρωσίας, προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, διαπίστωσε αρχικά ότι ποσό από τα 73 εκατ. δολάρια είχε εκταμιευτεί προς την Drumilan και στη συνέχεια -μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας- αποκαλύπτεται ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.
Τρίτον:
΄Ύστερα από αυτές τις εντυπωσιακές αποκαλύψεις ο Βλ. Πούτιν ζητά από τον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπίας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων. Παράλληλα, ζητά τον κατ’ οίκον περιορισμό του Βορόμπιεφ έως ότου εξιχνιαστεί το έγκλημα (προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι σε έγγραφο με ημερομηνία μεταγενέστερη του 2009, το οποίο κατασχέθηκε από το γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός γράφει «Vorobief τι κατέθεσε;»).
Τέταρτον:
Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι αξιωματούχοι μεταβαίνουν στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας και επί .... 4 ημέρες συσκέπτονται με τον Σπ. Τραυλό ..Εναν μήνα αργότερα ο Σπ. Τραυλός αποφασίζει να ανταποδώσει την επίσκεψη και στις 6 Ιουνίου 2003 αναμένει τον Ρώσο συνομιλητή του στην Κόκκινη Πλατεία ,έπειτα από ραντεβού που έχουν δώσει. Ωστόσο, ο Τραυλός περιμένει μάταια...Μετά από αρκετή ώρα -από το προκαθορισμένο ραντεβού -τον πλησιάζουν άνδρες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και τον ενημερώνουν ότι ....ο Κλίμοφ δολοφονήθηκε ,και του ζητούν να λάβει μέτρα προστασίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ,σε κωμόπολη κοντά στη Μόσχα, δολοφονείται και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz.
Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δολοφόνοι του Κλίμοφ προσπάθησαν να του πάρουν τον χαρτοφύλακα που περιείχε έγγραφα για τα ελληνικά αντισταθμιστικά. Παρά ταύτα οι ρωσικές αρχές απέδωσαν τις δολοφονίες στο πλαίσιο του «εμφυλίου» για τον έλεγχο των πετρελαίων....
Πηγή : “Πρώτο Θέμα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου