Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Σουμελά για λαϊκό προσκύνημα στο ...υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας!

" Θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι έχουμε γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων από τους Τούρκους, ξεκαθάρισε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος σε συνέντευξη τύπου.
 Το ΥΠΕΘΑ διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις από 20-22 Μάιου, μνήμης και τιμής, των Ελλήνων του Πόντου. Μετέχουν δεκάδες ποντιακά μουσικοχορευτικά και πολιτιστικά σωματεία . Κορυφαία εκδήλωση, η υποδοχή της ιερής και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας του Σουμελά στο Υπουργείο εθνικής Άμυνας , με τιμές Αρχηγού Κράτους την Παρασκευή και εν συνεχεία, η Εικόνα θα τεθεί σε Λαϊκό προσκύνημα. Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουν οι πόρτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το κοινό , τους προσκυνητές της Εικόνας.

Στη συνέντευξη τύπου, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι, οι αμυντικές δαπάνες , δεν θα περιλαμβάνονται, στις αρμοδιότητας του δημοσιονομικού «κόφτη» δαπανών, που θα κατατεθεί ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι στις 24 Μαΐου, θα κλείσει η αξιολόγηση.

Επίσης, ο Π. Καμμένος είπε, ότι αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης, η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των στρατιωτικών και των αποστράτων, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις δύο ανωτάτων δικαστηρίων , του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Για το μειονοτικό θέμα, ο ΥΠΕΘΑ είπε ότι ισχύει η Συνθήκη της Λωζάννης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που αποτελούν θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική τουρκική κοινότητα.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος είπε ότι ενημερώνονται οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και απέδωσε την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα σε εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία"

Χρήστος Καπούτσης στο athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου