Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» , στην Ουάσινγκτον


Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο σταθμό της, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον , ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.Η έκθεση παρουσιάζει ένα ανθρωποκεντρικό ταξίδι στον χρόνο, με θεματικό άξονα τους Έλληνες, όπως αυτοί αποκαλύπτονται με βάση τα ανασκαφικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία από τους προϊστορικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους.

Μέσα από τη ματιά διάσημων μυθικών και ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως ο Αγαμέμνονας, ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Δημοσθένης, ο Περικλής, ο Φίλιππος Β' και ο Μ. Αλέξανδρος, αλλά και απλών ανθρώπων, όπως ιερέων, πολεμιστών, αθλητών και πολιτών, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα ίχνη της Δημοκρατίας, της δυτικής φιλοσοφίας και των τεχνών πίσω στις ρίζες τους.
Η έκθεση, η οποία μέχρι σήμερα έχει προσελκύσει σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες και περιλαμβάνει πάνω από 550 εκθέματα από 22 ελληνικά μουσεία, εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016. Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, γενική συντονίστρια του όλου εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου