Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Καζάνι» που βράζει η Ειδομένη μετά τις χθεσινές σοβαρές συμπλοκές μεταναστών και αστυνομικών , με μολότοφ και πέτρες



Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Ειδομένη, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στον άτυπο καταυλισμό επέστρεψαν το πρωί και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που είχαν αποχωρήσει χθες το βράδυ, για λόγους ασφαλείας και αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της κλινικής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ομάδα περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών μετακίνησε εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται καθημερινά στην ισόπεδη διάβαση. Καθώς το βαγόνι κατευθύνονταν προς το μέρος τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα που συμμετείχε σε αυτήν την ενέργεια. Προς στιγμήν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση, αλλά στη συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, ενώ ακολούθησε νέος γύρος ρίψης χημικών από τους αστυνομικούς, με την άλλη πλευρά να πετάει προς το μέρος τους πέτρες.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και 4 πρόσφυγες που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Την ίδια ωρα, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια παραμένει, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο.
 αthina 984.γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου