Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Οι μέτοχοι βγάζουν το Mega από την πρίζα...

Την Τετάρτη η νέα κρίσιμη μέρα για τους εργαζόμενους...

Την ώρα που ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος έχει πυκνώσεις τις επισκέψεις του στη Μεσογείων, και συγκεκριμένα στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Mega, επιχειρώντας να μεταφέρει ένα κλίμα αισιοδοξίας, από το Μέγαρο Μαξίμου το μήνυμα που εκπέμπεται τα τελευταία 24ωρα είναι σαφές: «Το Mega δεν...σώζεται πλέον. Κι αυτοί που το βγάζουν από την πρίζα δεν είμαστε εμείς, αλλά κατά κύριο λόγο οι μέτοχοί του».

Σύμφωνα με το Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, τα ταμεία του καναλιού παραμένουν άδεια και οι εργαζόμενοι κλείνουν πλέον δύο μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα ορισμένοι να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και να βοηθούνται από συναδέλφους τους.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν την απόλυσή τους από το κανάλι για να πάρουν έστω μέρος της αποζημίωσής τους, με τους αρμόδιους να μην είναι σε θέση να τους διαβεβαιώσουν ότι μπορούν να πάρουν έστω και ένα ευρώ.

Η νέα κρίσιμη ημερομηνία που αναμένουν οι εργαζόμενοι του καναλιού είναι η 18η Μαΐου. Εντονότατη είναι πλέον η φημολογία στον τομέα των ειδήσεων πως το κανάλι κατευθύνεται με ρυθμούς «εξπρές» προς τις Τράπεζες, στις οποίες έχει μη εξυπηρετούμενες οφειλές εκατομμυρίων ευρώ.

«Πένθιμο» το κλίμα στον ειδησεογραφικό τομέα

Ενδεικτικό του «πένθιμου» κλίματος που επικρατεί στον ειδησεογραφικό τομέα του σταθμού ήταν το ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκαν κυλιόμενες στάσεις εργασίας, δεν ήταν παρόντες ούτε ο διευθυντής ειδήσεων, Μανώλης Καψής, ούτε ο Γιάννης Πρετεντέρης, που το τελευταίο διάστημα συμμετείχε και μάλιστα τοποθετούνταν δημοσίως, ούτε η Όλγα Τρέμη που όλη αυτή την περίοδο έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο. Προφανώς απογοητευμένη και αυτή από την εξέλιξη των πραγμάτων, αποφάσισε -στην παρούσα φάση- να μην εμπλακεί άλλο και να περιμένει τις εξελίξεις.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η γνωστή δημοσιογράφος έχει κάνει ήδη αίτηση συνταξιοδότησης και το αν θα προχωρήσει μέχρι τέλους στη διαδικασία αυτή θα εξαρτηθεί από την επιβίωση ή όχι του Mega, αλλά και από τους ανθρώπους που -σε περίπτωση που συμβεί το… θαύμα- θα κληθούν να το διοικήσουν...
nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου