Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μεγαλεία ο Νίκος Παππάς...


Το ταξίδι του Νο 2 της κυβέρνησης Νίκου Παππά (φωτογραφία) στις ΗΠΑ μαθαίνω ότι το οργάνωσε η... Goldman Sachs. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που είχε τόσο υψηλές επαφές με την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και με...χρηματοπιστωτικούς και επενδυτικούς κύκλους.
 
Η Goldman Sachs είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και οικονομικών συμβούλων. Δηλαδή η απόλυτη έκφραση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Αυτού που ο ίδιος ο κ. Παππάς και ο αρχηγός του κατακεραύνωναν και κατακεραυνώνουν διαρκώς. Πράγμα που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα «παιδιά» είναι ευέλικτα και κυνικά, όχι μόνον εγχωρίως αλλά και διεθνώς. Δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Goldman Sachs και Μητσοτάκης

Λίγα μόλις 24ωρα προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο Ν. Παππάς, ο partner & managing director για την Ελλάδα της Goldman Sachs Χάρης Ηλιάδης γευμάτιζε στο πολυτελές εστιατόριο Milos στο Hilton με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Ηλιάδης άφησε τη UBS για να ενταχθεί στο δυναμικό της πιο ισχυρής για πολλούς αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως συντονιστής όλων των εργασιών της Goldman Sachs για τις εκδόσεις κρατικού χρέους στην Ευρώπη. Σε εκείνη τη συνάντηση (11 Μαΐου) στο Milos, o κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μας χρειάζεται μείωση φόρων, σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, δίκαιη κατανομή βαρών και στοχευμένη μείωση δαπανών.

Πηγή: Βηματοδότης

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου