Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Όταν ο Ομπάμα «απογειώνει» το τελευταίο δείπνο των ανταποκριτών.Eμφάνιση κυριολεκτικά μοναδική, αφού δεν χαρίστηκε σε κανέναν





To επίσημο δείπνο για τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου είναι μια μοναδική και εξαιρετικά λαμπερή εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον εκάστοτε πρόεδρο.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδινε πάντα το δικό του τόνο σε αυτήν με την αμεσότητα και το χιούμορ που διαθέτει.
Η τελευταία του εμφάνιση ήταν κυριολεκτικά μοναδική, αφού δεν χαρίστηκε σε κανέναν.


Οι προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγους μήνες για την ανάδειξη του διαδόχου του κυριάρχησαν στα σχόλια του και αυτό ήταν αναμενόμενο.

«Καλώς ορίσατε στο δείπνο των ανταποκριτών. Το τελευταίο μου προεδρικό δείπνο. Ίσως το τελευταίο προεδρικό δείπνο» είπε, θέλοντας να αστειευθεί με την πιθανότητα ένα τέτοιο γεγονός να μην διοργανωθεί ξανά, αν τελικά κερδίσει ο Τραμπ.

«Πολύ λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο Τραμπ, περάσαμε τόσο καλά την τελευταία φορά. Και δεν καταλαβαίνω: είμαστε εδώ τόσοι ανταποκριτές, κάμερες, σελέμπριτις και αυτός δεν έρχεται. Μήπως είναι μπανάλ για αυτόν; Τι καλύτερο μπορεί να κάνει; Είναι σπίτι; Γράφει στο Twitter προσβάλλοντας κόσμο; Τι κάνει;»

Όσο για τα σχόλια ότι ο Τραμπ δεν έχει εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Ομπάμα διαφώνησε: «Έχει περάσει πολλά χρόνια με συναντήσεις με ξένους ηγέτες σε όλο τον κόσμο, την Μις Σουηδία, την Μις Αργεντινή...»

Φυσικά δεν χαρίστηκε ούτε στους δικούς του. Για τον Μπέρνι Σάντερς που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών είπε: «Μπέρνι, μοιάζεις με ένα εκατομμύριο δολάρια. Ή για να το πω στη γλώσσα σου: μοιάζεις με 37.000 δωρεές των 27 δολαρίων έκαστη.»

Για το δείπνο του επόμενου έτους, σχολίασε: «Αυτή την ώρα σε 12 μήνες κάποιο άλλο άτομο θα στέκεται εδώ. Και όλοι ξέρουμε ποια θα είναι αυτή» είπε, κάνοντας τη δική του πρόβλεψη ότι η Χίλαρι Κλίντον θα κερδίσει και τις προεδρικές εκλογές.

Σχολίασε και την περίφημη συνάντησή του με τον μικρό πρίγκιπα Γεώργιο: «Εμφανίστηκε με το μπουρνούζι. Τεράστια παραβίαση του πρωτοκόλλου.»

«Είναι και η Έλεν Μίρεν εδώ. Δεν έχω να πω κάτι, απλά είναι υπέροχη» συνέχισε.

Φυσικά αναφέρθηκε και στα χρόνια που πέρασαν για τον ίδιο, δείχνοντας τα γκριζαρισμένα μαλλιά του. «Η Μισέλ εν τω μεταξύ, δεν γέρασε ούτε μία μέρα. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς από τις φωτό τα χρόνια που περνούν για εκείνη, είναι να κοιτά εμένα.»

Και έκλεισε αφήνοντας το μικρόφωνο να πέσει κάτω. Τέλος για τον Ομπάμα.


 

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου