Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τζορτζ Σόρος : κύριε Παπανδρέου οι ΗΠΑ σας στηρίζουν





Με τον επονομαζόμενο και «μάγο των αγορών», μεγαλοεπενδυτή και μεγαλοκερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε αιφνιδίως το μεσημέρι ,στο Μέγαρο Μαξίμου , ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Παρών στη συνάντηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν τόσο για την διεθνή οικονομική κατάσταση όσο και για τα προβλήματα στην Ευρωζώνη και κυρίως στην Ελλάδα, που παρά τα ιδιαιτέρως επώδυνα μέτρα της τρόικας ,τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά είναι. ΄Έρχονται κι άλλα σκληρά οικονομικά μέτρα για να μετατραπούν οι ΄Ελληνες σε οικονομικούς σκλάβους , σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Η εικόνα των δημοσιονομικών της χώρας μας , όπως είναι τοις πάσι γνωστό, χειροτερεύει καθημερινά .Οι λεγόμενες “αγορές” , στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Τζωρτζ Σόρος , συμμετείχαν στο μεγάλο κόλπο κατά της Ελλάδας , αποκομίζοντας τεράστια ποσά .
Ο Ουγγροαμερικανός , εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, που βρισκόταν στην Αθήνα από χθες , για να συμμετάσχει στη λεγόμενη “μίνι λέσχη Μπίλντερμπεργκ”,στο πρώην Μέγαρο Σταθάτου και ήταν κλειστή για το κοινό, υπογράμμισε στον πρωθυπουργό : οι ΗΠΑ στηρίζουν όσο ποτέ άλλοτε την Ελλάδα!
Λίγες ώρες νωρίτερα - στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - ο Σόρος παρουσία του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κατεστημένου της χώρας μίλησε για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και γενικότερα στη Μέση Ανατολή. Εκτίμησε, ότι «οι Ευρωπαίοι συνέρχονται από το χαστούκι της κρίσης , αλλά “έχουν ελλιπείς θεσμούς για την αντιμετώπιση των κρίσεων και μέτριους ηγέτες» , ένώ τα έριξε για άλλη μία φορά στη Μέρκελ για την στάση της όσον αφορά την αντιμετώπιση της ευρωπαικής κρίσης .΄Οπως είπε « η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία, όχι κλαμπ πλούσιων χωρών»,
΄Οσον αφορα τη χώρα μας είπε :«η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να σωθεί και θα τη σώσουν οι Ευρωπαίοι. Αρκεί να δείξει η χώρα ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται” αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει και έναν απροσδόκητο σύμμαχο: τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…

«Στην Αμερική κυριαρχεί ένα κλίμα πολύ υπέρ της Ελλάδας», είπε επικαλούμενος το πρόσφατο ταξίδι του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, στο Βερολίνο, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου πίεσε ανοιχτά την Μέρκελ να δώσει στην Ελλάδα την επιμήκυνση εξόφλησης  του δανείου , τη μείωση του επιτοκίου και τη δυνατότητα στο μηχανισμό ν΄ αγοράζει ομόλογα χωρών, που δεν μπορούν να βγουν στην αγορά.
«Η Αμερική θέλει να στηρίξει την Ελλάδα, έχει πολλά χρόνια να στηρίξει τόσο την Ελλάδα, η διοίκηση Ομπάμα θέλει να σωθεί η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά .
   Σχολιάζοντας  τη συνάντηση Παπανδρέου -Σόρος , το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημείωνε:"ο λαός λέει :δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου