Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Υπερχρεωμένα τα ελληνικά Μ(έσα) Μ(αζικής) Ε(πιβολής)


                 Τιμία ελληνική εφημερίς  αναμένει  τον αναγνώστη της
Οι πέντε μεγαλύτεροι εκδοτικοί όμιλοι της χώρας μας , αλλιώς τα κυρίαρχα εδώ και δεκαετίες στο πολιτικό και οικονομικό αλισβερίσι Μ(έσα) Μ(αζικής) Ε(πιβολής), παρουσίασαν το 2010 συνολικές ζημιές ύψους  107,7 εκατ. ευρώ,υπερδιπλάσιες από εκείνες του 2009.
Αναλυτιτκά :
- Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη (ΔΟΛ): ζημιά, ύψους 46,9 εκατ. ευρώ,
- Πήγασος (συμφερόντων του μεγαλοεργαολάβου δημοσίων έργων Μπόμπολα) : ζημιά , ύψους 31,1 εκατ. ευρώ,
- Χ. Κ. Τεγόπουλος ( εφημερίδα Ελευθεροτυπία) : ζημιά,ύψους 21,3 εκατ. ευρώ,
- Η Καθημερινή (των εφοπλιστών Αλαφούζων , που έχουν και το Ρ/Σ ΣΚΑΙ): ζημιά ,ύψους 6,1 εκατ. ευρώ,
- Αττικές Εκδόσεις: ζημιά ύψους 2,3 εκατ. ευρώ,
Απώλεσαν περί το ένα πέμπτο των εσόδων τους. Η πτώση της  κυκλοφορίας των εντύπων τους  και των διαφημιστικών εσόδων οδήγησαν στην εμφάνιση μεγάλων ζημιών, που δεν έχουν προηγούμενο, και συγχρόνως σε υπερδανεισμό και είσοδο ξένων κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους, οι ΔΟΛ , Πήγασος, Η Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις και Χ. Κ. Τεγόπουλος, πραγματοποίησαν, τον χρόνο που πέρασε, μαζί με τις θυγατρικές τους εταιρείες , συνολικές πωλήσεις ύψους 570,65 εκ. ευρώ, μειωμένες έναντι του 2009 (729,1 εκατ. ευρώ) κατά 158,4 εκ. ευρώ ή ποσοστό 22%.
Βλέπεις , μειώθηκαν κατά πολύ και οι ΚΡΑΤΙΚΕΣ διαφημίσεις (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Πετρέλαια ,κρατικές τράπεζες).
Γι΄αυτό και πολλά από τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα , σε στυλ... ρεπορτάζ , “συνιστούν” στην κυβέρνηση ΤΙ πρέπει να πράξει στο ένα ή το άλλο θέμα , ενώ προαναγγέλλουν και τις επιθυμίες τους έναντι του δυνητικά επόμενου πρωθυπουργού Α.Σαμαρά.
Νταβατζηλίκια ...
Πούσαι ρε Κωστάκη Καραμανλή , που εν μέσω σουβλακίων και κοκορετσίων (στου Μπαίρακτάρη) , κοκορευόσουνα πως θα γ... τους νταβατζήδες... Πήγες άκλαφτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου