Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Υπεύθυνο το κράτος για το αίμα στους ΧΥΤΑ


Με αίμα  βάφηκε πάλι χθες ο ΧΥΤΑ Λιοσίων.
Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά  τραυματίες  κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ  πάμφτωχων,τρωγλοδίαιτων συνανθρώπων  μας  από την αλλοδαπή -σημ.: δεν έχει καμιά  σημασία  αν είναι από το Πακιστάν ή την Αλβανία...-.
Αιτία του  διαπληκτισμού η ...απόκτηση ορισμένων τενεκεδένιων  αντικειμένων ,για να βγάλουν λίγα Ευράκια  να ταϊσουν τα νηστικά παιδιά τους.
Αυτή  είναι η εικόνα  του  πολιτισμένου κόσμου  μας , το σωτήριον έτος 2011. 
 Υπάρχουν όμως ΕΥΘΥΝΕΣ, που η εισαγγελία  ΟΦΕΙΛΕ  να καταλογίσει , κι αυτές αφορούν τους ΑΡΧΗΓΟΥΣ των δύο κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που εναλλάσσσονται στην εξουσίαμετά την μετπολίτευση, "διαχειρίσθηκαν" κατά πως τους βόλευε  δισεκατομμύρια Ευράκια  για  τη ...διαχείριση των σκουπιδιών της πρωτεύουσας.
  • Είναι  υπεύθυνοι γιατί  τόσες  δεκαετίες   αδιαφόρησαν για  ανακύκλωση των σκουπιδιών στην πηγή.
  • Είναι υπεύθυνοι  γιατί  τόσες  δεκαετίες   δεν κατασκεύασαν  ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ χώρους  απόθεσης  των υπολοίπων των απορριμμάτων
  • Είναι υπεύθυνοι  γιατί  τόσες  δεκαετίες  κατασπατάλησαν  τον  εθνικό πλούτο και τα κοινοτικά  κονδύλια (σ.σ. αμέτρητα  δισεκατομμύρια) και ΔΕΝ έδωσαν  λύση  στο πρόβλημα
  • Είναι υπεύθυνοι  γιατί  τόσες  δεκαετίες  ΔΕΝ φρόντισαν να εφαρμόσουν εναλλακικές  μεθόδους  διαχείρισης  απορριμμάτων , δηλαδή  αυτό που εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ γίνεται  σε ΠΟΛΛΕΣ χώρες της Ευρώπης , στην οποία λένε πως ανήκουμε...  
  • Είναι  υπεύθυνοι  γιατί  δεν φρόντισαν για 24ωρη φύλαξη του χώρου  ΚΑΙ αποτροπή συμπλοκών μεταξύ αυτών των πάμφτωχων συνανθρώπων μας .
  • Υπεύθυνοι είναι και οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών , Υποδομών και Περιβάλλοντος  , αλλά και  κορυφαίοι κρατικοί λειτουργοί αυτών των  υπουργείων για κωλυσιεργεία  και  παράβαση καθήκοντος , γιατί αδιαφόρησαν για το θέμα  , με αποτέλεσμα να  περνούν δεκαετίες και λύση να  μην υπάρχει.
Το αίμα   των συνανθρώπων  μας, που χύθηκε στα σκουπίδια  του ΧΥΤΑ, θα τους κυνηγά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου