Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Επειγόντως ....μέτρα για τους λαγοκέφαλους



Η Κομισιόν , αφού ασχολήθηκε με τα οικονομικά της Ελλάδας και της Πορτογαλίας , αποφάσισε να . ..δράσει δυναμικά κατά των λαγοκέφαλων , αυτών των τοξικών ψαριών ,που την τελευτία 3ετία - μέσω του Σουέζ- έφθασαν στη Μεσόγειο και στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ .
Αποφάσισε τη λήψη ...κατεπειγόντων μέτρων .Θαυμάστε την απάντηση του “αρμοδίου” Επιτρόπου:
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη συνείδηση των επιδεινούμενων προβλημάτων που δημιουργούνται από την παρουσία του επικίνδυνου τοξικού ψαριού "λαγοκέφαλος", στις θάλασσες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου γενικότερα, καθώς και του κατεπείγοντος της λήψεως μέτρων", αναφέρει ο.... αρμόδιος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Potocnik, για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η Επιτροπή .
Και συνεχίζει : “η Επιτροπή εξετάζει παράλληλα τη σκοπιμότητα σύστασης ενός ειδικού μέσου για τα χωροκατακτητικά αλλόχθονα είδη, όπως ο "λαγοκέφαλος", προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα τα οποία δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των υφιστάμενων Ενωσιακών κανόνων”.
Και επειδή το θέμα είναι ΕΠΕΙΓΟΝ “η μελέτη σκοπιμότητας για τη σύσταση του ειδικού μέσου αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Επιτροπή το δεύτερο εξάμηνο του 2012”.

Οι λαγοκέφαλοι θεωρώ ,ότι μπορούν άνετα να περιμένουν “ τη σύσταση του ειδικού μέσου” μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου