Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η γαλαξιακή Ελλάδα του Γιωργάκη


΄Ενα επίκαιρο  ,καλογραμμένο κείμενο από το Antinews.gr,  για την σημερινή  Ελλάδα ,που έχει την ατυχία να κυβερνάται από το Γιωργάκη και την παρέα του , υπό την αυστηρή επίβλεψη της βασιλομήτορος Margaret.

Πάει, θα τρελλαθούμε εντελώς. Ζούμε σε άλλη χώρα, η Δανία του Νότου είναι πραγματικότητα, το όνειρο του Γ. Παπανδρέου έγινε πραγματικότητα ,απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Η εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο είχε ένα μίνι απολογισμό 18 μηνών κατά τον οποίο όλα σ’ αυτή τη χώρα είναι υπέροχα. Ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε μια σειρά από επιτυχίες, από μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Από το ψηφιακό σχολείο μέχρι το γεγονός, ότι η χώρα έχει λόγο στην περιοχή. Από τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία μέχρι τις περικοπές δαπανών στην υγεία.
Κι όλα αυτά τα αδύνατα, η κυβέρνηση τα έκανε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες, γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους υπουργούς για τη δουλειά που έκαναν και που δεν έχει γίνει ποτέ, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.
Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξία. Υπάρχει μια χώρα που επισκέπτεται ο κ. Παπανδρέου και βλέπει πως όλα λειτουργούν ομαλά.
Δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει φτώχεια, δεν υπάρχουν μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες γιατί τους νίκησε η Frontex. Οι επιχειρήσεις παίρνουν άδεια σε μια ημέρα, εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν ανοίξει, στην Κερατέα οι κάτοικοι παίζουν τάβλι με τους αστυνομικούς. Οι μαθητές κάνουν μάθημα στο ψηφιακό σχολείο, οι πολίτες πάνε στα νοσοκομεία άνετα και εξυπηρετούνται αμέσως. Το κράτος είναι φιλικό, δεν υπάρχουν εντάσεις, ούτε λαμογιές, ούτε διαφθορά.
Στο υπέροχο αυτό κράτος του Πασοκιστάν, στον άλλο γαλαξία, βλέπουν οι κάτοικοι από μακριά μια άλλη χώρα και γελάνε.
Λέγεται Ελλαδιστάν. Εκεί όπου υπάρχει κρίση, ο κόσμος πεινάει,έχει προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Έχει ανασφάλεια για το μέλλον του, για τα παιδιά του. Δεν ξέρει αν θα υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια να τα στείλει, δεν γνωρίζει αν τα νοσοκομεία θα έχουν κρεβάτια.
Οι επιχειρήσεις χρειάζονται απίστευτη γραφειοκρατία και μίζες για να λειτουργήσουν. Οι επενδυτές χρειάζονται πάνω από 2.000 υπογραφές για να κάνουν το αυτονόητο. Στη χώρα εκείνη, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακούνε τον πρωθυπουργό να τους μιλά για μια άλλη, εικονική πραγματικότητα.
Από Antinews.gr , 15/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου