Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


Πρέπει να χτίσουμε ξανά, να φτιάξουμε ξανά,να ομορφύνουμε ξανά τη χώρα μας, με τις παραδόσεις μας, που θα δώσουν ανάπτυξη και θα επιτρέψουν μια βιώσιμη, μια πράσινη ανάπτυξη στη χώρα{...}. Ξεκινήσαμε αυτή την εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα, από εδώ, από το Καστελόριζο, σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα ημέρα, όπου ζητήσαμε τη συνεργασία και τη βοήθεια των εταίρων μας, μέσα από το νέο μηχανισμό που διαμορφώσαμε από κοινού”.
Ήταν μεσημέρι Παρασκευής 23 Απριλίου 2010 ,του αγίου Γεωργίου, πριν από ένα έτος, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός ,από το ακριτικό Καστελόριζο -με φόντο μια πράσινη βαρκούλα(τυχαίο;δεν νομίζω)-κι αφού μοίρασε πρώτα παπατζίδικες υποσχέσεις για ...ανοικοδόμηση της χώρας και ..πράσινα άλογα , μετά την Κυβερνητική σύσκεψη στο νησί έριξε τον πύραυλο, ότι κρυφά είχε αποφασίσει να βάλει την Ελλάδα στην Κατοχή του ΔΝΤ και της τρόϊκας. Είχε στηθεί ωραίο σκηνικό στο Καστελόριζο για το ...διάγγελμα.Το σκηνικό ήταν ένα έξυπνο επικοινωνιακό τέχνασμα. Το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν υποταγή στην τρόικα , χωρίς καν διαπραγματεύσεις.
Από τότε, το Μνημόνιο μπήκε και άλλαξε προς το χείρον τη ζωή όλων μας, η Ελλάδα εθελουσίως βρέθηκε υπό ΚΑΤΟΧΗ και κατ΄ ακολουθία έχει περιορισμένα περιθώρια εθνικής κυριαρχίας. Αυτό που δεν πέτυχαν οι φασίστες του Μουσολίνι και του Χίτλερ έγινε πράξη το 2010.
Πρωτεργάτης στο ΕΓΚΛΗΜΑ ο Γιωργάκης Παπανδρέου, άνθρωπος της άγριας Δύσης.
Τα αποτελέσματα μετά από 12 μήνες είναι ορατά και στον πιο φανατικό ΠΑΣΟΚο. Αλλά αυτό σε τι μπορεί να βοηθήσει; Η πατρίδα καταχρεώνεται και οι νόμιμοι λήσταρχοι θα αρπάξουν ΝΟΜΙΜΩΣ ό,τι θεωρούν πως τους ...ανήκει , όποια ώρα θέλουν.
Από αύριο κιόλας ξεκινά ένα «καυτό» δίμηνο για την ελληνική οικονομία,γιατί αναμένται να ληφθούν και ΝΕΑ μέτρα... Αύριο η Eurostat θα ανακοινώσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010. Από το μέγεθος της αναθεώρησης του ελλείμματος θα εξαρτηθεί και το μέγεθος των νέων ΜΕΤΡΩΝ.
΄Ενα χρόνο μετά το Καστελόριζο ο Γιώργος μας βρήκε ένα άλλο όμορφο νησί , την ΄Υδρα, να περάσει  ανέμλες  πασχαλινές διακοπές και  να βγάλει το διάγγελμά του .
Βέβαια δεν τόλμησε να κοκορευθεί για τη “νέα Ελλάδα” που έφτιαξε σε 12 μήνες , αλλά οι παπατζίδικες υποσχέσεις δεν χάθηκαν ούτε κι αυτή τη φορά.Με το πασχαλινό διάγγελμά του έστειλε... μήνυμα αισιοδοξίας πως θα τα καταφέρει ν΄αλλάξει την Ελλάδα!
Το διάγγελμα έγινε στα...επικοινωνιακά πρότυπα του διαγγέλματος από το Καστελόριζο για το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου