Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ : να ξαναδώσουμε στους Έλληνες την ελπίδα


"Η Ευρώπη παρουσιάζεται ως ένας πατέρας, που δέρνει το παιδί του, κατά τη διευθέτηση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Θα ήθελα ,λοιπόν, ως Ε.Ε. να αρθρώσουμε επίσης έναν πολιτικο-οικονομικό λόγο, ο οποίος να ξαναδώσει στους Έλληνες την ελπίδα", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, προτείνοντας το 100% της χρηματοδότησης να το αναλάβουν εφεξής τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ,ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος αρωγής προς την Ελλάδα θα μπορούσε να προβλεφθεί :
  • περαιτέρω επιμήκυνση των δανείων που έχει δώσει η Ευρωζώνη στην Αθήνα
  • μείωση των επιτοκίων δανεισμού στο μέλλον
Τους κινδύνους, που ενέχει η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας(σ.σ. που ζητεί η Μέρκελ), υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.Ησυμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας-είπε - θα μπορούσε στη χειρότερη περίπτωση να οδηγήσει τους οίκους αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία «αναξιόχρεη», κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. «Παίζουμε με τη φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.΄Οσον αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης αναφέρει:
  • η κρίση του ευρώ μπορεί να επεκταθεί σε Ιταλία και Βέλγιο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου