Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αποκάλυψη Μέρκελ: η Ελλάδα πτωχεύει ,αλλά μην την πληρώσουμε κι εμείς...

Με το δεύτερο πακέτο βοήθειας ουσιαστικά αγοράζουμε χρόνο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές , αλλά να ...σωθούμε και εμείς!!!
"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δύναμη που χρειάζεται" είπε η κ. Μέρκελ. Χαρακτήρισε την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα  "σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του Ευρώ",ενώ απέρριψε την αναδιάρθρωση, "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτονατς πως ΠΡΩΤΑ πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες στην Ευρώπη (σ.σ τις τράπεζες..). "Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν", είπε χαρακτηριστικά.
 "Γι' αυτό είναι κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον(!) να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος, αλλά βεβαίως με αυστηρούς όρους για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο", όπως είπε.
Αγκέλα  , επιτέλους μίλησες  λίγο ανοιχτά , φανερώνοντας τους πραγματικούς  φόβους  του καπιταλιστικού  Βερολίνου  και της  πρώην  οικοδέσποινας  της  Ανατολικής Γερμανίας  με τις τραυματικές  εμπειρίες και αγκυλώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου