Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τ σ α ρ λ α τ α ν ι σ μ ο ί της κυβέρνησης για αναδρομικό χαράτσι....


 Ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης & υπουργός Οικονομικών
κ. Ε. Βενιζέλος

Τσαρλατάνος  =  απάτη , φενάκη, κατεργαριά ,λοβιτούτα, ματσαράγκα, ψευτιά, κατάφωρος
απάτη ,δόλιον τέχνασμα, δόλος, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
 (Από το σπουδαίον ΑΝΤΙΛΕΞΙΚΟΝ  του  Θ. Βοσταντζόγλου,σελ.  651).
'Εχασαν τελείως  τη μπάλα,  κάνοντας  τσαρλατανισμούς σχεδόν σε ημερήσια βάση.
Λένε και ξελένε.
Εξαγγέλλουν ,και σε λίγες ώρες " διορθώνουν"  ή δήθεν "ανακαλούν" τα ...μέτρα τους.
Τέτοια  τσαρλατάνικη  κυβέρνηση  δεν μπορούσε  να φαντασθεί κανείς,ούτε οι αντίπαλοί της.
Τελευταίο κρούσμα , σύμφωνα με το ρρεπορτάζ  του  Γιώργου Καράμπελα  στην "Ελευθεροτυπία" και τα οποία  δανειζόμαστε:
 " Εξήγγειλε και αργότερα ανακάλεσε αναδρομικό χαράτσι στα εισοδήματα του 2010, με πλαφόν 300 ευρώ στο όφελος από τις αποδείξεις
Με μια οριακής νομιμότητας ρύθμιση ο (και διακεκριμένος συνταγματολόγος) νέος «τσάρος» της Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποπειράθηκε να ανατρέψει αναδρομικά όλο το φορολογικό στάτους για τα εισοδήματα του 2010, εξαφανίζοντας τα οφέλη για τους φορολογούμενους από τη συγκέντρωση αποδείξεων. Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός στους βουλευτές. Τόσο αυτή όσο και άλλες διατάξεις του εφαρμοστικού έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δυο μέλη της οποίας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ και άλλοι βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικοί, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η διάταξη για τις αποδείξεις είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όπως προέβλεπε:
Όσοι πήραν φέτος επιστροφές φόρου λόγω των αρκετών αποδείξεων που μάζεψαν, θα κληθούν να τις δώσουν πίσω στην κυβέρνηση, για το ποσό που ξεπερνάει τα 300 ευρώ κατ' άτομο. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ο φόρος εισοδήματος του μειώθηκε κατά 600 ευρώ λόγω των αποδείξεων, θα του έρθει "καμπάνα" 300 ευρώ επιπλεόν της έκτακτης εισφοράς{...}.
Τις πρώτες βραδινές ώρες και αφού είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης, ο Ευ. Βενιζέλος αναδιπλώθηκε και μάλιστα on camera.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter (στο Ν. Χατζηνικολάου) είπε ,ότι δεν θα ζητηθεί φέτος να επιστραφούν τα χρήματα της επιστροφής φόρου από αποδείξεις, όμως η αλλαγή στον υπολογισμό των αποδείξεων από 1/1/2012 που περιλαμβάνεται στο νόμο παραμένει".
΄Ηξεις αφίξεις...
Πηγή :enet.gr, 24 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου