Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Ουάσινγκτον λέει ...Καληνύχτα και στο Αφγανιστάν


Μετά  το :

- Βιετνάμ και το
Ιράκ
η Ουάσινγκτον   α ν α γ κ ά ζ ε τ α ι  ν΄ αποχωρήσει και από το Αφγανιστάν , μετρώντας  χιλιάδες  νεκροιύς  και τραυματίες  , αλλά και  μια  πληγή  τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην  οικονομία της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα , διαπιστώνοντας  το αυτονόητο ,πως δηλαδή  οι  σιδερόφρακτες  μονάδες των ΗΠΑ και των  "πρόθυμων" εταίρων τους  ΔΕΝ μπορούν  να νικήσουν , αποφάσισε  ...σταδιακή αποχώρηση , μην και φανεί  το μέγεθος  του ολέθρου.
΄Ετσι, στις  3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε τη σταδιακή έως το 2012 αποχώρηση 33.000 Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν (σ.σ.  μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν 10.000 στρατιώτες και άλλοι 23.000 μέχρι το καλοκαίρι του 2012).
 «Ήρθε η ώρα η Αμερική να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση του κράτους, εδώ στην πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα,παραδεχόμενος  δηοσίως  την  οικονομική αιμορραγία της χώρας του  και τα τρισεκατομμύρια δολάρια , που δόθηκαν για δολοφονικά όπλα που εκτός από τους Αφγανούς στόχευαν και  εκατομμύρια  φτωχούς συμπατριώτες του  που δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαγητό...
 Πρέπει να τονισθεί πως ο πόλεμος αυτός  κοστίζει στις ΗΠΑ περισσότερα από 110 δισ. δολάρια το χρόνο!!!
Εξάλλου ,υπενθυμίζεται ,ότι  την ήττα  γνώρισαν πρώτοι οι Ρώσοι (σ.σ. τότε ως ...Σοβιετικοί) ύστερα  από  9ετή  σκληρό πόλεμο (Δεκέμβριος 1979 - Φεβρουάριος 1989) .Και  σ΄εκείνον  τον  πόλεμο  πρωτοπαλλήκαρο  των ΗΠΑ ήταν  αυτός  ο ....Οσάμα Μπι  Λάντεν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου