Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σαράντα εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ξέφυγαν από τη φτώχεια

Μέσα στο γενικό χαμό, τη φοβία, την απελπισία για το μαύρο μέλλον της χώρας μας , με βασικές ευθύνες των κυβερνήσεων από το 1987 και μετά , και κυρίως αυτής του Γιωργάκη που φαίνεται δεν έχει αίσθηση του χρόνου και αντιδρά με ...μεγάλη καθυστέρηση ,μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση από τη Βραζιλία.
Στο διάστημα 2003-2011 , λόγω των κατάλληλων μέτρων, που έλαβε η κυβέρνηση του ( πρώην) προέδρου Λούλα ντα Σίλβα (φωτο άνω) , περίπου 39,5 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ξέφυγαν από την φτώχεια και εντάχθηκαν στη μεσαία τάξη, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γκετούλιο Βάργκας (FGV).
"Οι χρονιές 2010 και 2011 ήταν εξαιρετικά χρόνια" στη διάρκεια των οποίων δέκα εκατομμύρια άνθρωποι εντάχθηκαν στη μεσαία κοινωνική τάξη", δήλωσε - σε συνέντευξη Τύπου- ο Μαρτσέλο Νέρι, καθηγητής του ιδρύματος.
Πρέπει να σημειωθεί , πως η νέα πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ εγκαινίασε το πρόγραμμα "Βραζιλία χωρίς μιζέρια", συνεχίζοντας την πολιτική του Λούλα, ελπίζοντας πως θα εξαλειφθεί η απόλυτη φτώχεια, που πλήττει 16 εκατομμύρια κατοίκους της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου