Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Λογοκλόπος Γερμανίδα Ευρωβουλευτής


Σε παραίτηση αναγκάσθηκε σήμερα από την ερευνητική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής Σιλβάνα Κοχ-Μερίν για ...λογοκλοπή.
' Υστερα από έντονες πιέσεις της πανίσχυρής ένωσης γερμανικών επιστημονικών οργανώσεων αυτή η καλή νοικοκυρούλα ,που ...μαγείρευε με υλικά άλλων , αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από την επιτροπή γιατί διαπιστώθηκε ότι μεγάλο μέρος της διδακτορικής της εργασίας αποτελούσε προϊόν λογοκλοπής.
Η Κοχ-Μερίν παραιτήθηκα ήδη και από τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και την ηγεσία του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο Ευρωκοινοβούλιο.
 Δεν είναι όμως το μόνο κρούσμα λογοκλοπής από πολιτικό της Γερμανίας..
Πρόσφατα αναγκάσθηκε σε παραίτηση ο δημοφιλέστερος Γερμανός πολιτικός ,ο υπουργός Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ (φωτο κάτω αριστερά).
Πολλά αποσπάσματα της διατριβής του συνιστούν "ασύστολη λογοκλοπή" και "απάτη", σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung".
Μακροσκελή τμήματα της διατριβής του , που κάνουν συγκρίσεις σε νομικά θέματα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, ήταν σχεδόν όμοια με ήδη δημοσιευμένα κείμενα άλλων συγγραφέων, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στις πηγές.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου