Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το ελαιόλαδο προστατεύει και από το εγκεφαλικό


                                                       Η ευλογημένη ε λ ι ά
Οι ηλικιωμένοι ,που καταναλώνουν αρκετό ελαιόλαδο ,κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν εγκεφαλικό.
Αυτό προκύπτει από γαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, δημοσίευσαν τη μελέτη στο περιοδικό Neurology (της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας) αφού μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ) επί πέντε χρόνια , περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σ΄αυτό το διάστημα.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου