Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τα ΘΑ ΘΑ ΘΑ του Θεοδωράκη για να μη στερέψει το ΠΟΤΑΜΙ του....




Πολλά  ΘΑ ΘΑ ΘΑ ...
Γενικολογίες..
Αοριστίες...
Κατά την ομιλία του  μεγάλου  Αρχηγού 
του ΠΟΤΑΜΙου Σταύρο Θεοδωράκη, την  1η ημερα  του  λεγόμενου  Συνεδρίου ...Γιατί πιο πολύ με  ...Γενική Συνέλευση μοιάζει.
΄Οπως  αναφέρει το prottothema.gr :
" Τον δρόμο των συνεργασιών τόσο σε κυβερνητικό, όσο και κομματικό επίπεδο έδειξε οΣταύρος Θεοδωράκης στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του κόμματός του την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε έγκλημα την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και επισήμανε πως η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνα νερά.

«Ανίκανοι μέσα -αδύναμοι έξω. Οι ανοησίες τους είναι γραμμένες στην ιστορία, αλλά τώρα η υπόθεση έχει ξεφύγει», είπε και πρόσθεσε πως «η χώρα δεν έχει κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η χώρα «έχει κάποιους υπουργούς, που έχουν αγωνία μόνο για το μέλλον τους» και στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε την ανάγκη «οι δυνάμεις που ψήφισαν τον Αύγουστο τη συμφωνία, πρέπει να βρουν λύση», σημειώνοντας πως η Ελλάδα «δεν θέλει να στηθεί στην ουρά για διαβατήρια, ούτε για συνάλλαγμα», αλλά «θέλει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ένα σχέδιο ανάπτυξης της παραγωγής».

Πολιτική συνεργασιών

Αναφερόμενος στην πολιτική συνεργασιών, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως
  •  «το Ποτάμι δε θα αδρανοποιηθεί περιμένοντας το Μεγάλο Κέντρο, τη μεγάλη κεντροδεξιά ή τη μεγάλη κεντροαριστερά», αλλά «ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του».
  • «Μπορεί μόνο του το Ποτάμι; Απαντήσαμε από την πρώτη μέρα. Όχι, δε μπορεί. 
  • Το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται για συμφωνίες κορυφής -να σωθώ εγώ - να σωθείς εσύ - να σωθεί αυτός», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «σημασία έχει να σωθεί η χώρα».

Όπως εξήγησε, δεν είναι λοιπόν αυτοσκοπός η δημιουργία ενός νέου σχήματος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, «το νέο σχήμα θέλει λαό πίσω του» γι' αυτό και, όπως τόνισε, προτείνει «το Κοινοβούλιο του Κέντρου».

«Στο Κοινοβούλιο του κέντρου μπορούν να μετέχουν, στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές -από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες-, στελέχη από την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, στελέχη της Δράσης, στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, στελέχη του Μπροστά – οι 35αρηδες της πολιτικής-, στελέχη από την πρωτοβουλία των '58. Και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες: Οι 30 δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας που διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές, λύσεις προς όφελος των πολλών», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η εκλογή από τη βάση μιας νέας ηγεσίας μπορεί να είναι η κατάληξη αυτής της πορείας».

Όμως, στο σημείο αυτό ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε πως «όλα θα εξαρτηθούν από τις δυνάμεις που θα κινητοποιηθούν, από τις δυνάμεις που θα προστεθούν».

«Χωρίς τη νέα γενιά δεν μπορεί να γεννηθεί τίποτα καινούργιο. Οι παλαίμαχοι δεν μπορεί να είναι οι μόνοι πρωταγωνιστές. Χρειάζονται νέα μυαλά, καθαρά χέρια, νέες δυνάμεις. Θέλω λοιπόν να το πω ξεκάθαρα: Το Ποτάμι δε θα αδρανοποιηθεί περιμένοντας το Μεγάλο Κέντρο, τη μεγάλη κεντροδεξιά ή τη μεγάλη κεντροαριστερά. Ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του», είπε.

Εσωκομματικά: Οι προσωπικές στρατηγικές πρέπει να εγκαταλειφθούν

Μιλώντας για το συνεδρίου του κόμματός του ο κ. Θεοδωράκης είπε πως την Κυριακή λοιπόν το Ποτάμι θα αποκτήσει νέα δυνατά όργανα.

«Πολιτικό Συμβούλιο για τη χάραξη καθημερινής πολιτικής. Συγκεκριμένοι άνθρωποι θα παρακολουθούν τους υπουργούς. Θα προτείνουν αλλά και θα αποκαλύπτουν», ανέφερε, σημειώνοντας βέβαια πως «από μερικές κακοδαιμονίες της παλιάς πολιτικής δεν ξεφύγαμε ούτε εμείς».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «υπήρχαν στελέχη μας που πίστεψαν ότι συλλογικές διαδικασίες είναι να μοιράζεσαι τις απόψεις σου με τους αναγνώστες των εφημερίδων και τους θεατές της τηλεόρασης. Το Κίνημα όμως δεν έχει ποινολόγιο».

«Σε έναν προσυνεδριακό διάλογο πολλά μπορούν να ειπωθούν. Όμως θέλω να γίνει ξεκάθαρο, η Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της νέας εποχής. Οι αποφάσεις του συνεδρίου πρέπει να γίνουν από όλoυς σεβαστές. Κανείς μας δε θα ανεχθεί πλέον, αμφισβητήσεις και λοξοκοιτάγματα. Η υπόθεση είναι κοινή, αλλά για να παραμείνει κοινή, οι προσωπικές στρατηγικές πρέπει να εγκαταλειφθούν», είπε και πρόσθεσε πως «κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από την ομάδα».

Νέες προτάσεις για το πολιτικό σύστημα

«Αλλάζουμε το εκλογικό σύστημα, αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα», είπε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου