Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Οι Κρητικοί ταξίδευαν στον Ατλαντικό πριν 4.000 χρόνια! [φωτο]





Σε μια ανακάλυψη, που πιθανότατα θα ξαναγράψει σελίδες της Ιστορίας, προχώρησαν αρχαιολόγοι στη βόρεια ακτή της Ισπανίας. 

ε βράχο στην περιοχή Costa dos Castros βρήκαν πετρογλυφικά, ανάγλυφα δηλαδή σχέδια, «γραφή» των ανθρώπων πριν χιλιάδες χρόνια, στα οποία αποτυπώνεται ένα πλοίο που μοιάζει καταπληκτικά με εκείνα που είναι γνωστά ότι υπήρχαν μόνο στην Κρήτη.

Τα κρητικά πλοία της αρχαιότητας ξεχώριζαν για το σχήμα και τη χρήση πανιών ταυτόχρονα με τα κουπιά. Έτσι πλέον οι αρχαιολόγοι μπορούν να φτάσουν σε επιστημονικό συμπέρασμα, με απόδειξη, ότι οι αρχαίοι Κρήτες ταξίδευαν στον Ατλαντικό, 4.000 χρόνια πριν!

Αν αυτή η επιστημονική παραδοχή -που εντόπισε το Candianews σε ανάρτηση τουdigventures.com- συνδυαστεί με μερικές άλλες ακόμα υπό έρευνα περιπτώσεις, στις οποίες φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία πως Μινωίτες είχαν φτάσει στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο, μπορεί να ξαναγραφεί η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής!

Τέτοια προς έρευνα ακόμα στοιχεία, για την παρουσία Μινωιτών στην αμερικανική ήπειρο, υπάρχουν, για παράδειγμα, στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά. Ακόμα, υπάρχει η γενετική μελέτη «Origin and Diffusion of mtDNA Haplogroup X», του 2003 ( www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1180497/) που συνδέει τους Κρήτες με τους Ινδιάνους!

Σε αυτήν εντοπίστηκε ότι το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής!

Σε παρόμοιο «ευρασιατικό συμπέρασμα» είχε καταλήξει και η κρανιακή συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν «Old World sources of the first New World human inhabitants: a comparative craniofacial view», του 2001.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά μέχρι τώρα είναι υποθέσεις προς έρευνα. Όμως η πρόσφατη ανακάλυψη των πετρογλυφικών με το σχέδιο ενός καραβιού από την Κρήτη, είναι πλέον ένα συγκλονιστικό στοιχείο.



Όπως βλέπουμε στην εικόνα από τον ισπανικό βράχο, το πλοίο που έχει χαραχτεί στο κάτω μέρος έχει κουπιά και πανιά, ενώ τα πλοία της περιοχής, αλλά και συνολικά στον ευρωπαϊκό χώρο, είχαν μόνο κουπιά. Ο Ισπανός αρχαιολόγος, Javier Costas Goberna, αναζήτησε αυτή τη μορφή των πλοίων σε ανάλογα πετρογλυφικά ή σχέδια και τη βρήκε μόνο στα πλοία που χρησιμοποιούσαν οι Κρητικοί, 2.000 χρόνια προ Χριστού.


Σχέδια των πλοίων που χρησιμοποιούσαν την ίδια εποχή οι Κρήτες

Το τμήμα του βράχου με τα σχέδια, γνωστό ως Auga dos Cebros, μπορεί να ανοίγει μια νέα εποχή στη γνώση μας για την πορεία από τον αρχαίο κόσμο. Και εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους καθώς θεωρούν ότι η απόδειξη ότι κρητικά πλοία βρίσκονταν στις ακτές του Ατλαντικού 4.000 χρόνια πριν, είναι απόδειξη για τη συνάντηση των ατλαντικών με τους μεσογειακούς πολιτισμούς.
Η ερευνήτρια, María Ruiz-Gálvez Priego, που επίσης συμμετέχει στις επιστημονικές εργασίες, εκφράζει με βεβαιότητα την άποψη ότι το πλοιάριο της Auga dos Cebros είναι κρητικό.

Πετρογλυφικά με πλοία των Νορβηγών

Είναι φανερό ότι εφόσον τα πράγματα είναι έτσι – και δε δείχνουν παρά να είναι έτσι- θα υπάρξουν και άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν την παρουσία των αρχαίων Κρητών στην περιοχή. Και πιθανώς τώρα θα ενταθούν οι έρευνες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αποδειχτεί αν πράγματι οι Μινωίτες έφτασαν μέχρι την αμερικανική ήπειρο, όπως μπορεί να φανεί από κάποια πρώτα στοιχεία.
http://www.paraxeno.com/ ,20 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου