Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σε αναζήτηση αφορμής για χερσαία επέμβαση στη Συρία βρίσκεται η Άγκυρα...





Την ώρα που ένα νέο κύμα βίας συγκλονίζει την Τουρκία, η Άγκυρα βρίσκεται σε αναζήτηση αφορμής για την...προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Συρία.
Μετά την πολύνεκρη επίθεση χθες το βράδυ στο κέντρο της Άγκυρας, ακόμη μία έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στα ανατολικά της χώρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης ήταν αναμενόμενα οργισμένη και στις δύο περιπτώσεις, δείχνοντας σαφώς προς την μεριά των κούρδων και κατ' επέκταση των ρώσων, αναζητώντας με αυτό τον τρόπο μία «πειστική» αφορμή για να διεξάγουν την χερσαία επέμβαση στη γειτονική Συρία, που ως γνωστόν είναι στα σκαριά.

«Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι η Τουρκία δεν ικανοποιείται πλέον από απλές καταδίκες. Ό,τι και να κάνουν, οι τρομοκρατικές οργανώσεις και οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από αυτές δεν θα πετύχουν του στόχους τους» δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμους, με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να πηγαίνει πολλά βήματα παραπέρα και να προαναγγέλλει στην ουσία χερσαία εισβολή, την οποία επιθυμεί και η Σαουδική Αραβία:

Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της Τουρκίας μαζί με το μεμονωμένο μέλος των πολιτοφυλακών YPG που έφθασε στη χώρα από τη Συρία.

Πέραν των εννέα συλλήψεων που ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, σημείωσε πως η χθεσινή επίθεση δείχνει πως το συριακό κουρδικό YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και κατηγόρησε το καθεστώς Άσαντ πως βρίσκεται πίσω από το χτύπημα…

Μάλιστα, διαμήνυσε ότι «το δικαίωμα ανάληψη όλων των ειδών των μέτρων κατά του καθεστώτος της Συρίας ανήκει σ΄εμάς». Βεβαίως, μία χερσαία επιχείρηση κατά των κούρδων του YPG – κατ επέκταση του Άσαντ, στη Συρία θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή. Χώρια που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι ΗΠΑ θα συναινέσουν σε κάτι τέτοιο (ως γνωστόν στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας) καθώς η Ουάσινγκτον έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διεθνή συμμαχία…

Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου