Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Π Καμμένος: «Μπορούμε να βάλουμε ελληνική σημαία στα Ίμια»!- Πότε ;;;



«Δεν υπάρχει θέμα ελληνικότητας των Ιμίων» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ,μιλώντας στο Star και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι, «το ΝΑΤΟ κρατά ουδέτερη θέση στο θέμα», ενώ αναφερόμενος στην παρενόχληση των Τούρκων στα Ίμια, είπε χαρακτηριστικά ότι, «η μέση γραμμή των συνόρων βάζει τα Ίμια σε καθαρά ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν έχει λοιπόν ο Τούρκος δικαίωμα να επιχειρήσει στα Ίμια».
Σε ερώτηση για το εάν μπορούμε να βάλουμε ελληνική σημαία στα Ίμια, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: 
«Βεβαίως και μπορείτε να βάλετε ελληνική σημαία στα Ίμια», ενώ χαρακτήρισε «θλιβερή», για τα εθνικά μας θέματα, την εποχή Σημίτη. Άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο «να ξανανοίξει η έρευνα για την πτώση του ελικοπτέρου των Ιμίων» και αποκάλυψε ότι, θα δημοσιοποιήσει το πόρισμα της υπόθεσης στις οικογένειες των θυμάτων, για να μην έχουν αμφιβολίες.

«Θρήνησε όλη η Ελλάδα τους αξιωματικούς του ΠΝ»

Αναφερόμενος στους τρεις αξιωματικούς -πλήρωμα του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού- που έχασαν τη ζωή τους κατά την τραγωδία με το Agusta Bell στην Κίναρο, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι, «έφυγαν εν ώρα καθήκοντος» και πρόσθεσε: «Θρήνησε όλη η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις. Οι Έλληνες στρατιώτες εκπαιδεύονται, όπως μάχονται. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ένα λειτούργημα».
Επεσήμανε ακόμη ότι, «το ελικόπτερο είναι παλιάς τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να γίνει παρεμβολή», ενώ έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας «αν τολμήσει κάποιος να κάνει πολεμική πράξη ή να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας μου, θα έχει απάντηση αμέσως».
Κληθείς να σχολιάσει τη ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας για την Κίναρο, με την οποία η Άγκυρα αμφισβήτησε τις έρευνες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο μετά την πτώση του ελικοπτέρου, ο υπουργός δήλωσε πως το συγκεκριμένο νησί αποτελεί ένα από τα 16 νησιά που προσπαθεί η Τουρκία να δημιουργήσει θέματα.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί, αλλά και η Ελλάδα θα συνεχίσει να μην κάνει πίσω ούτε ένα εκατοστό», επανέλαβε και ξεκαθάρισε ότι, «όποιο σκάφος μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, θα αναχαιτίζεται», προσθέτοντας πως «και σήμερα είχαμε τουρκικές εναέριες παραβιάσεις».

«Με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τελειώνει το μεταναστευτικό»

Αναφερόμενος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι, «με αυτή την συμφωνία τελειώνει το μεταναστευτικό» και κάλεσε τους Έλληνες να μην ανησυχούν.
«Είναι μία συμφωνία, η οποία αφορά τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ενεργούν στη Μεσόγειο και οι οποίες βρίσκονται με rotation κάτω από τη στρατιωτική διοίκηση όλων των χωρών-μελών. Στη διοίκηση αυτή υπάρχει μόνιμα Έλληνας αξιωματικός, ο οποίος, ανά πάσα στιγμή, όπως προβλέπεται από το ΝΑΤΟ, μπορεί να θέσει βέτο για οποιαδήποτε επιχείρηση ή μέρος της επιχείρησης» εξήγησε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε ακόμα ότι οι νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο, στην ακτογραμμή της Τουρκίας, θα διασφαλίσουν ότι οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται θα επιστρέφουν άμεσα πίσω στην Τουρκία.
«Αν η Τουρκία δεν υπακούει στο ΝΑΤΟ, τότε θα έχει ευθύνη απέναντι σε αυτό και στην ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στη Frontex διαβεβαίωσε ότι «θέλουμε η Frontex να επιχειρεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα» και ότι «η συμφωνία θα σταματήσει, όταν σταματήσουν οι ροές. Το προσφυγικό θα λυθεί, όταν θα εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πάνε στα σπίτια τους».
Διαβεβαίωσε επίσης, ότι δεν θα γίνουν κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Επίτροπο ΜετανάστευσηςΔημήτρη Αβραμόπουλο για την πολύ καλή δουλειά που, όπως είπε, κάνει.
«Με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ τα ελληνικά πλοία και τα ελληνικά αεροσκάφη θα επιχειρούν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τα τουρκικά πλοία και τα τουρκικά αεροσκάφη εντός των τουρκικών υδάτων. Να κάνουμε σαφές, ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται ανατολικά των ελληνικών νησιών μέχρι την Μικρά Ασία» επεσήμανε.

Διπλωματικό θρίλερ

Αναφερόμενος στο διπλωματικό θρίλερ με την πτήση του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, αν και ο κ. Καμμένος δεν παραδέχτηκε ότι η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει ανεφοδιασμός στην Ρόδο, ισχυρίστηκε ότι αυτό επιχείρησε η Άγκυρα:
«Όταν αρχικά καταθέσαμε σχέδιο πτήσης, οι Τούρκοι είπαν «σας επιτρέπουμε υπερπτήση πάνω από την Τουρκία, αλλά να γίνει ανεφοδιασμός στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσό), διότι θεωρούν τη Ρόδο αποστρατικοποιημένη ζώνη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν το δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση, γι’ αυτό και τελικά ο πρωθυπουργός πήγε στο Ιράν, κάνοντας στάση για ανεφοδιασμό στην Αίγυπτο.
«Και εμείς έχουμε αρνηθεί στους Τούρκους επανειλημμένως να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο με πολεμικά αεροσκάφη επειδή δεν έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης», είπε  και πρόσθεσε: «Αύριο θα πετάξω στις 11.45 από το Σχιστό και θα πάω στη Λέρο. Εκεί, το ελικόπτερο με το οποίο θα πετάξω και εγώ και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι θεσμοί που παρακολουθούν το θέμα των hotspots, θα ανεφοδιαστούμε στη Λέρο που είναι στα Δωδεκάνησα. Δεν πρόκειται να τους ρωτήσουμε».
Ισίδωρος Ρούσσος στο athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου