Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ποια είναι τα σπίτια στα οποία συναντήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Ψυχάρης [εικόνες]





Το άρθρο του Βήματος της Κυριακής για τις προεκλογικές συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη θα αφήσει εποχή, τόσο για την ...γάτα Ιμαλαϊων όσο και για τον πολιτικό πάταγο που προκάλεσε.

Στο εν λόγω άρθρο ο εκδότης αφηγείται με λεπτομέρειες και με σπαρταριστό τρόπο -που εγγίζει τα όρια της εμμονής στις λεπτομέρειες, αφού αναφέρει ακόμη και τις τιράντες που φορούσε το 2014 στη συνάντησή του με τον μετέπειπα πρωθυπουργό- το μυστικό ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα σε σπίτι κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στις 4 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida πρόκειται για το σπίτι της πρώην συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, Ζωής Χαλιδιά, η οποία ήταν σκιά του από την αντιμνημονιακή ακόμη εποχή. Βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, προς την πλευρά του Κολωνακίου και, όπως αναφέρει και το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη: «Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν».



Η επικοινωνιολόγος Ζωή Χαλιδιά είχε επί σειρά ετών την τελευταία λέξη στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, στο ντύσιμό του ακόμη και στο φόντο μπροστά από το οποίο θα στηθεί για να κάνει δηλώσεις. Είναι γνωστό, εξάλλου, στους δημοσιογραφικούς κύκλους το περιστατικό όταν σε μια συνάντηση του πρωθυπουργού με πρέσβεις στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» η κ. Χαλιδιά δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας να κάνει δηλώσεις με φόντο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, καθώς θεωρούσε ότι δεν θα έκανε καλό στο προφίλ του.
Σημειωτέον ότι η κ. Χαλιδιά δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους, παρότι υπεύθυνη επικοινωνίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη θεωρούσαν απλησίαστη, περιγράφοντάς τη και ως υπεροπτική.
Με θητεία σε διαφημιστικές εταιρείες και στον χώρο των δημοσίων σχέσεων, η κ. Χαλιδιά είχε λόγο στη δημόσια εικόνα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος την εμπιστευόταν σαν μέντορά του. Η υπερβολικά προσεκτική εξωτερική εμφάνισή της, που θυμίζει τις αστικές καταβολές της, ερχόταν σε αντίθεση με την προέλευσή της από το πολύ αριστερό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, λέγεται ότι αντέδρασε τόσο έντονα μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά από το Μαξίμου και αντικαταστάθηκε.

Αγνωστο παραμένει αν η Ζωή Χαλιδιά έχει γάτα Ιμαλαϊων στο σπίτι της.



Το σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου
Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, στο άρθρο του της Κυριακής, περιγράφει και άλλες τρεις μυστικές συναντήσεις με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Πρόκειται για το σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν στελέχους στην «Αυγή» και πρώην αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Το Βήμα». Υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη πριν πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ίδιος ο εκδότης σχεδόν τον «φωτογραφίζει» στο εν λόγω άρθρο του:
«Οι άλλες τρεις [συναντήσεις] που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να... στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο «πολιτικό αρραβώνα». Ηταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος», με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι... πατρικές νουθεσίες του εκδότη», έγραψε.



Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου