Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Πόλα Ρούπα έκανε απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο!




Νέα μεγάλη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού -πιθανόν για τη μεγάλη φυγή του 46χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη- φαίνεται να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής.

Η επιχείρηση της μεγάλης απόδρασης αποτράπηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ξεκίνησε από πολυτελές ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα και τελικά κατέβηκε στην περιοχή των Ερυθρών κοντά στη Θήβα, χωρίς να έχει επιτευχθεί ο στόχος.

Πίσω από όλα αυτά, κατά τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη η οποία αναζητείται τα τελευταία τρία χρόνια.

Πώς απετράπη η απόδραση
Η απόπειρα όμως διεκόπη ύστερα από αντίδραση του πιλότου και πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος μόλις αντελήφθη ότι πρόκειται για απόπειρα απόδρασης αντέδρασε, εκείνη έβγαλε όπλα και έπεσαν πυροβολισμοί. Το ελικόπτερο άρχισε να στροβιλίζεται και ο πιλότος αναγκάστηκε αμέσως να το προσγειώσει, ενώ η Πόλα Ρούπα έφυγε τρέχοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μίσθωση του ελικοπτέρου έγινε με την πρόφαση είτε της «κατόπτευσης οικοπέδου» είτε για μετακίνηση σε κοινωνική εκδήλωση. Το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει ο πιλότος ήταν με προορισμό την Θήβα. Ωστόσο, με το που επιβιβάστηκε η Ρούπα στο ελικόπτερο, έβγαλε το πιστόλι και απείλησε τον πιλότο.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βρήκε στο ελικόπτερο αντικείμενα τα οποία χρησιμοποίησε ο εγκέφαλος, ανάμεσά τους μία γεμιστήρα και μία περούκα τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για να ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό. Παράλληλα, φαίνεται πως ο πιλότος του ελικοπτέρου αναγνώρισε την Ρούπα.


Τα μέτρα ασφαλείας

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προσέγγιση ελικοπτέρου ή άλλων εναέριων μέσων πάνω από τη φυλακή και έχει τοποθετηθεί δίχτυ για να μην μπορεί να προσγειωθεί στις φυλακές ελικόπτερο.

O Νίκος Μαζιώτης είχε εξαφανισθεί το καλοκαίρι του 2012 και είχε συλληφθεί δύο χρόνια αργότερα στο Μοναστηράκι. Τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις ενέργειες της δεύτερης φάσης του Επαναστατικού Αγώνα, δηλαδή την περίοδο της φυγής του Ν. Μαζιώτη.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. τηρεί για την πειρατεία του ελικοπτέρου «απόλυτη μυστικότητα», ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ενόπλων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι αποδράσεις με ελικόπτερο

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο οι μεγαλοποινικοί Βασίλης Παλαιοκώστας (παραμένει ακόμη και σήμερα άφαντος) και Άλκετ Ριζάι.

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου