Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ολλανδία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν δεν μειωθούν οι ροές στην Ελλάδα ως τις 7 Μαρτίου




«Εάν έως τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου δεν έχουν μειωθεί οι εισροές προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα, θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα» ,
υπογράμμισε ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης Κλάας Ντάικχοφ, ο οποίος προεδρεύει του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Συνεχίζοντας είπε πως στις 6-7 Μαρτίου αναμένεται να αυξηθεί η εισροή των προσφύγων καθώς φτιάχνει ο καιρός και εξήγησε πω γι' αυτό είναι αναγκαίο να έχουν βρεθεί λύσεις έως τότε και συγκεκριμένα στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.
 «Εάν δεν έχουν μειωθεί οι αριθμοί, τότε πρέπει να βρεθούν άλλα μέτρα και να προχωρήσει η ΕΕ στην εφαρμογή σχεδίων έκτακτης ανάγκης» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων, επισημαίνοντας: «Ορισμένα κράτη-μέλη αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα στα σύνορά τους. Πρέπει όμως να υπάρχει συντονισμός έτσι ώστε να αποφευχθεί το ξήλωμα της Σένγκεν».

Αναφερόμενος στη χτεσινή συνάντηση στη Βιέννη, ο Κ. Ντάικχοφ σημείωσε: «είναι λογικό να θέλουν οι χώρες που επηρεάζονται περισσότερο να συζητήσουν για την αντιμετώπιση των ροών και να βεβαιωθούν ότι δεν παίρνει η κάθε χώρα διαφορετικά μέτρα, δηλαδή να γίνονται άλλα στη μια μεριά των συνόρων και άλλα στην άλλη».

Ερωτηθείς για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στο περασμένη Σύνοδο Κορυφής, όπου απείλησε να μην υπογράψει τη συμφωνία με τη Βρετανία, ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε ότι καθένας μπορεί να επιλέξει την τακτική που θα χρησιμοποιήσει στη διαπραγμάτευση, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να βρούμε λύσεις» που θα βοηθούν τους πρόσφυγες, αλλά θα λαμβάνουν υπόψη και αυτά που «αντέχει» η Ευρώπη.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου