Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Με το νόμο περί καταχραστών toy Δημοσίου διώκονται οι 3 δημοσιογράφοι





Αντιμέτωποι με τα όσα προβλέπει ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου είναι οι δημοσιογράφοι που φέρεται να εκβίαζαν επιχειρήσεις.
Οι δικαστικές αρχές τροποποίησαν την αρχική ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες, κρίνοντας ότι οι πράξεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος προβλέπει κατά πολύ μεγαλύτερες ποινές για τους καταδικασθέντες.
Έτσι, η ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη για την υπόθεση, που αφορά τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία, τελεί πλέον υπό τις αυστηρότερες προβλέψεις του νόμου 1608/1950.
Πρόκειται για νόμο που συνήθως ενεργοποιείται για τις περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνεται ότι οι δράστες τελούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα τις πράξεις που τους καταλογίζονται και με οικονομικό αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων αναμένονται σύντομα εξελίξεις, καθώς από την δικογραφία προκύπτει μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπλοκή και άλλων προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν ενεργά στο σχέδιο που αποδίδεται στους τρεις κατηγορούμενους, προκειμένου να εισπράττουν χρήματα από εταιρίες.
Τα στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους, ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών, να αποκομίζει οικονομικά οφέλη με χρήματα που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.
Ολόκληρο το υλικό της δικογραφίας θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν την Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι, ώστε να εντοπιστεί ο ρόλος καθενός από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου