Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Στοιχεία ΣΟΚ : 400.000 μετανάστες που έφθασαν στη Γερμανία δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ,δεν δικαιούνται άσυλο και θα τους στείλουν "πακέτο" στην Ελλάδα...




 Τα στοιχεία από την γερμανική υπηρεσία μετανάστευσης είναι συνταρακτικά
  • Από τους αιτούντες άσυλο στη χώρα, περί τους 400.000 δεν έχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους και δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με άλλον τρόπο, γεγονός που σημαίνει πως δεν δικαιούνται να παραμείνουν στην χώρα
Αντίθετα, οι γερμανικές υπηρεσίες οφείλουν να τους «επιστρέψουν» στην χώρα εισόδου τους στην ΕΕ!
Και το ... γεγονός πως η χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων αυτών είναι η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τον κύριο όγκο του προσφυγικού προβλήματος, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δεν επιτρέπει προς το παρόν τουλάχιστον την διαδικασία αυτή.
 Μέχρι στιγμής μόλις ένας στους δέκα έχουν επιστρέψει στην χώρα εισόδου, την ώρα που για το 2014 ίσχυε το ένας στους πέντε. «Η άρνηση άλλων ευρωπαϊκών κρατών να πάρουν πίσω τους πρόσφυγες είναι κατανοητή: Μόνο η Ελλάδα είδε τις προσφυγικές ροές να μεγαλώνουν κατά 21 φορές μέσα στο 2015», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η Γερμανία έχει υποβάλει συνολικά 45.000 αιτήματα «επαναπροώθησης», από τα οποία μόλις 3.600 έχουν ολοκληρωθεί, ενώ την ίδια ώρα με παρόμοιες διαδικασίες έχουν «επιστραφεί» στην χώρα 3.000 αιτούντες άσυλο!

Την ίδια ώρα πάντως, το 13% των ανθρώπων που καταγράφηκαν στην Γερμανία ως πρόσφυγες το 2015 δεν εμφανίστηκαν ποτέ να παραλάβουν την κατοικία που τους βρήκε το κράτος και να εκμεταλλευτούν τα υπόλοιπα προνόμια. Σε απόλυτους αριθμούς, υπολογίζεται πως οι άνθρωποι αυτοί είναι περίπου 130.000, ενώ η εξήγηση που δίνουν οι αρχές είναι είτε ότι επέλεξαν τελικά να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες, είτε ότι αποφάσισαν να παραμείνουν στην Γερμανία ως παράνομοι.
Στοιχεία από :protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου