Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Tρόμαξε ο Παππάς με τη λίστα των κρατικοδίαιτων της δημοσιογραφίας !-Προσπαθεί να βάλει τάξη στο Ναό του Σολομώντος



" Tρόμαξε ο Νίκος Παππάς με την λίστα των κρατικοδίαιτων κηφήνων της δημοσιογραφίας και είπε να βάλει τάξη στο κωλοχανείο. Εάν μάλιστα προσθέσετε στους δημοσιογράφους που εργάζονται για το κράτος κι αυτούς που έπαιρναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει κάθε δίκιο ο υπουργός να αντιμετωπίζει το κράτος σαν εργοδότη των δημοσιογράφων και ως εκ τούτου να αποφασίζει ο ίδιος για της άδειες των πολυθεσιτών δημοσιογράφων-γαμώ την Ενημέρωση.
Με νέα τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, προβλέπεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση άδειας με στόχο την παράλληλη εργασία σε άλλο μέσο ενημέρωσης για όσους απασχολούνται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ ΜΠΕ ΑΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης , θα τα προσδιορίζει στο εξής ο ίδιος ο Νίκος Παππάς με απόφασή του.
Βάσει νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο έτος, προβλέπεται για τους προαναφερόμενους εργαζόμενους ότι μπορούν “κατόπιν αδείας, να απασχολούνται παράλληλα σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα, εφόσον η παράλληλη απασχόλησή τους δεν σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους” (Νόμος 4339/2015, άρθρο 55§3).
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία σε αυτή τη διάταξη προστίθεται πλέον και η φράση :“Τα κριτήρια χορήγησης της ως άνω άδειας, θα προσδιοριστούν με απόφαση που εκδίδει ο Υπουργός, στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας”.
Σωστός ο υπουργός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου