Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Για νέα τρομοκρατική οργάνωση κατηγορούνται η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της


Δίωξη για συγκρότηση και συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση 
άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης φίλης της.

Δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα αντιμετωπιζόμουν οι δυο γυναίκες. Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για:

α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

β)διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Στο πλευρό της Πόλα Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί.
  •  «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει καταγγέλλοντας ότι «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση». Η Πόλα Ρούπα συνέχισε λέγοντας:
  •  «Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο περιθώριο, όταν πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία ο ένοπλος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση».

Η Ρούπα κατέθεσε μήνυση για αρπαγή του 6χρονου γιου της

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε πριν από λίγο η Πόλα Ρούπα για αρπαγή του 6χρονου γιου της ζητώντας παράλληλα να δοθεί η επιμέλειά του στα συγγενικά της πρόσωπα.

Την ίδια ώρα δεν δέχτηκε να πάρει προθεσμία από την 5η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Όπως όλα δείχνουν η απολογία της θα είναι τυπική και θα κινηθεί στα όσα έχει ήδη υποστηρίξει μέσω των δηλώσεών της.

Δείτε την γραπτή δήλωση της Πόλας Ρούπα





Από την πλευρά της η 25χρονη φίλη της Πόλας Ρούπα δήλωσε:
  •  «Είμαι αναρχική μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα».

Δείτε την επιστολή της 25χρονης



Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/311405/i-roypa-kai-i-25hroni-katigoroyntai-gia-nea-tromokratiki-organosi#ixzz4UyjzjChg 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου