Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Μπουτάρης: Δεν είμαι γουρούνι όρθιο!!! Έχω ευαισθησίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπουταρης φωτογραφιες


Σκληρή κριτική άσκησε, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης. Αφορμή στάθηκαν δύο γεγονότα, όπως υπογράμμισε: Η πρόσφατη δήλωση του δημάρχου ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

  • «Τελικά φαίνεται ότι λειτουργείς όχι ως Δήμαρχος αλλά ως επίτιμος Δήμαρχος. Έστω και τώρα ζήτα μια συγνώμη, χωρίς αστερίσκους, προαπαιτούμενα και εισαγωγικά. Δείξε ότι διοικείς τους πολιτικούς σου υφιστάμενους και δεν διοικείσαι από αυτούς. Κάνε δεκτές τις παραιτήσεις ή απέπεμψε τους πολιτικά υπεύθυνους. Ευθύνη έχεις, απόδειξε ότι έχεις και ευθιξία. Γιατί αν περιμένεις να τους αντικαταστήσεις απλώς στις επερχόμενες αλλαγές που θα κάνεις ούτως ή άλλως, απλώς κοροϊδεύεις τους συμπολίτες μας. Αν θέλεις έστω και την ύστατη ώρα λειτούργησε στοιχειωδώς ως Δήμαρχος. Γιατί διαφορετικά θα είσαι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που κέρδισε τον χαρακτηρισμό του επίτιμου Δημάρχου. Και μάλιστα όντας εν ενεργεία», τόνισε!

Χαρακτήρισε, ακόμη, τον δήμαρχο «κλασσικό συστημικό πολιτικό και μάλιστα με κομματικό καπέλο, καθότι ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ» και «ανίκανη, ανεπαρκή και αξιοθρήνητη» τη διοίκησή του. 
Και τόνισε:«Είπε λοιπόν ο Δήμαρχος ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας. Αν έχει συναίσθηση των λεγόμενών του, όταν λέει αυτές τις κουβέντες έχοντας την ιδιότητα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι τραγικό. Αν δεν έχει συναίσθηση είναι ακόμη τραγικότερο. Όσον αφορά εμένα, να ξέρει όλος ο κόσμος ότι αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Είμαι υπερήφανος για τους χιλιάδες Έλληνες που μεγαλουργούν, τα δύσκολα αυτά χρόνια και δίνουν μάχες με μοναδική αξιοπρέπεια».

Όσον αφορά τα όσα (δεν) έγιναν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, υπογράμμισε: «Εδώ είχαμε τριπλή αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη: Να προετοιμαστεί σωστά για να αντιμετωπίσει προαναγγελθείσα κακοκαιρία, να διαχειριστεί σωστά την κακοκαιρία όσο αυτή διαρκούσε, αλλά και να διαχειριστεί την κατάσταση μετά την κακοκαιρία».
Η απάντηση Μπουτάρη

Στα πυρά που δέχτηκε απάντησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης. “Σε ευχαριστώ που με ανακήρυξες και επίτιμο δήμαρχο” είπε ειρωνικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να προσθέσει: Τους Εντάξει τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια. Ότι και να λέτε είστε μειοψηφία. Η έπαρση είναι δικιά σας. Αν θεωρείτε ότι είμαι γουρούνι όρθιο, λυπάμαι πάρα πολύ. Σε μέγιστο βαθμό. Έχω ευαισθησίες. Έχω κοσμοπολιτισμό που δεν έχετε εσείς. Ούτε στον Λαγκαδά πάτε.

Παραδέχθηκε ότι ο δήμος φέρει ευθύνη για το χάος που προκλήθηκε αλλά μόνο ένα κομμάτι λέγοντας πως «την Κυριακή το μεσημέρι οι αλατιέρες πήγαν να φορτώσουν χιόνι αλλά ήταν πετρωμένο και το προσωπικό πανικοβλήθηκε. Βγήκαν με φτυάρια αλλά με τα φτυρια δε γίνεται δουλειά”. Ωστόσο επέρριψε ευθύνες και στους πολίτες οι οποίοι όπως είπε επίσης πανικοβλήθηκαν βλέποντας το χιόνι να πέφτει και επιχειρώντας σωρηδόν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Και αλάτι να ρίχναμε πάλι θα υπήρχε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έχουμε μια σχετική ευθύνη. Αυτή είναι η κατάσταση. Ότι υπάρχουν ευθύνες πιθανότατα υπάρχουν. Πρέπει να δούμε που θα καταλογίσουμε ευθύνες, ποια κεφάλια θα κόψουμε… Να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Πού κάναμε λάθος στις διαδικασίες αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Κάθε πάθημα και μάθημα», είπε.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου