Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης προχωρούν οι τράπεζες για τον ΔΟΛ -Ζητείται η καθαίρεση Ψυχάρη !!!




Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των πιστωτριών τραπεζών για το μέλλον του ΔΟΛ, με τις πρώτες να αποφασίζουν να εκδώσουν αύριο το έγγραφο με το οποίο θα καταγγέλλεται η δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ζητείται η έκπτωση του βασικού μετόχου, κ. Σταύρου Ψυχάρη, από τη διοίκηση του Οργανισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περίπτωση που ο κ. Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει, τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος του ΔΟΛ δεν κατέβαλε ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου οι πιστώτριες τράπεζες συγκάλεσαν τη σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό – διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ αφού οι ίδιες δεν προτίθενται να δώσουν νέα χρονικά περιθώρια για την εξυπηρέτηση των δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες ζήτησαν από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τροπολογία η οποία να τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ μετά την έκπτωση της διοίκησης. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απάντηση στο αίτημα.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε το νομικό και οικονομικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες για την μεταβατική περίοδο του ΔΟΛ. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μία επιλογή που έχουν μπροστά τους είναι να οριστεί η Grant Thornton η οποία θα καταγράψει την οικονομική κατάσταση, τα περιουσιακά στοιχεία και θα ασκήσει προσωρινά χρέη διοίκησης μέχρι να αποφασισθεί η επόμενη μέρα του ΔΟΛ και να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες.

Pηγή: iefimerida.gr ,04.01.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου