Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Τουρκία τορπιλίζει το διάλογο για το Κυπριακό, θέτοντας απίθανες και εξωφρενικές απαιτήσεις!

Τα επόμενα βήματα θα συζητήσουν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, με την ε/κ πλευρά να αναμένει να διαγνώσει τις προθέσεις του Τ/Κ ηγέτη - και κυρίως της τουρκικής πλευράς - για το πώς θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ενόψει συνέχισης της διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη.
Την ίδια ώρα  η  ΄Αγκυρα  δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο  .Και δδια του  αντιπροέδρου  Τουρκές  βάζει  φωτιά στα τόπια...
Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές ζήτησε :

  •  να   ισχύσουν και για τους Τούρκους πολίτες οι τέσσερις ελευθερίες!!!!!!
  • Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που το αίτημα αυτό δεν γίνει αποδεκτό, τότε η Τουρκία δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Τουρκές πρόσθεσε πως ότι πρώτα πρέπει να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα και μετά το θέμα των εγγυήσεων.


Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αμφισβήτησε ακόμη και τον συμφωνημένο πληθυσμό στα κατεχόμενα, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ανέρχεται στις 220 χιλιάδες, λέγοντας πως στην «ΤΔΒΚ» υπάρχουν περισσότεροι από 300 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι. Παράλληλα, είπε πως σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 200-300 χιλιάδες Τ/κ που ζουν σε Βρετανία, Αυστραλία και Τουρκία, οι οποίοι μετανάστευσαν λόγω των απειλών και της απομόνωσης.
Τέλος, ο Τουγρούλ Τουρκές ανέφερε πως για την Τουρκία, η Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας στο πλαίσιο της «πολιτικής της Ανατολικής Μεσογείου», συμπληρώνοντας ότι ακόμη και να μην υπήρχε ούτε ένας Τούρκος στο νησί, για την Τουρκία θα υπήρχε Κυπριακό. 

Πηγή των  στοιχειων : http://politis.com.cy/article/tis-4-eleftheries-gia-tous-tourkous-vazi-sto-trapezi-o-tourkes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου