Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η σύγκρουση Τραμπ - μυστικών υπηρεσιών θέτει τις ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο ,υποστηρίζει Διευθυντής της CIA





Ο απερχόμενος διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι η αποτυχία 
του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εκτιμήσει την αξία, 
\αλλά και τη σπουδαιότητα της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θέτει τις ΗΠΑ 
             σε “μεγάλο κίνδυνο”, μεταδίδει το CNN.
“Η νέα κυβέρνηση κι ο κάθε πρόεδρος πρέπει ν' αναγνωρίζει ότι ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Από την πλευρά τους οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά και οι ειδικοί στα θέματα συλλογής πληροφοριών, μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή, αλλά και να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπρέναν στην εκπομπή “The Axe Files”του Ντέιβιντ Άξελροντ, σε μια διαδικτυακή ραδιοφωνική μετάδοση του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και του CNN.

“Όποιος πρόεδρος ή όποια κυβέρνηση δεν το αναγνωρίζει αυτό, θέτει την εθνική ασφάλεια της χώρας σε μεγάλο κίνδυνο", πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο Μπρέναν ήταν μεταξύ των αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών που συναντήθηκε με τον Τραμπ την Παρασκευή, παρουσιάζοντας την αναφορά τους για τον ρόλο της Ρωσίας στις ηλεκτρονικές υποκλοπές σε βάρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Από την άλλη μεριά, η αναφορά αυτή, αλλά και το συμπέρασμά της για το ρόλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις κυβερνοεπιθέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Μπρέναν εμφανίστηκε αποφασιστικός. “Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην αντίληψή μας, στη γνώση μας και την αξιολόγησή μας για το τι συνέβη”, δήλωσε στον Άξελροντ, την παραμονή της συνάντησης του με τον Τραμπ. Παράλληλα, σχολίασε θετικά την επιλογή του Γερουσιαστή Νταν Κοουτς στη θέση του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Μπρέναν εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι, όταν ο Τραμπ αναλάβει επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα, θα εκτιμήσει βαθύτερα το έργο που προσφέρουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναφορικά με την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Πηγή: http://www.skai.gr ,10.01.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου