Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δύο λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από τα «μεσάνυχτα» δείχνουν πλέον οι δείκτες στο «Ρολόι της Αποκάλυψης»!

Πιο κοντά στα μεσάνυχτα μετακινήθηκαν οι δείκτες 
στο ρολόι της Αποκάλυψης !!!
Δύο λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από τα «μεσάνυχτα» δείχνουν πλέον οι δείκτες στο «Ρολόι της Αποκάλυψης»!

Κατά 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά μετακινήθηκαν οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που δημιουργήθηκε το 1947 από επιστήμονες στον τομέα της ατομικής ενέργειας και το οποίο συμβολίζει πόσο κοντά στην καταστροφή του βρίσκεται ο πλανήτης μας.

Πλέον, το ρολόι απέχει μόλις 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσε η ομάδα των επιστημόνων -μεταξύ των οποίων πέντε κάτοχοι Νόμπελ- η οποία προβαίνει σε εκτιμήσεις για το μέλλον της Γης.


Ανάμεσα στους λόγους που έφεραν πιο κοντά την Αποκάλυψη, είναι και η εμπρηστική ρητορική του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και τα πυρηνικά των ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με την επιστημονική ομάδα του BPA (Bulletin of the Atomic Scientists).

Παράλληλα, οι επιστήμονες στέκονται στην άνοδο του εθνικισμού στον κόσμο, την επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας παγκοσμίως, καθώς επίσης και την ολοένα και μεγαλύτερη άγνοια των επιστημονικών επιτευγμάτων.

Άλλοι παράγοντες που ελήφθησαν υπ’ όψιν, είναι οι αμφιβολίες για το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η άνοδος των ψεύτικων ειδήσεων, σύμφωνα με το BBC.

Από τη δημιουργία του, το 1947, οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης έχουν μετακινηθεί 19 φορές, φθάνοντας μόλις 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα το 1953, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κατασκευάσουν τη βόμβα υδρογόνου.

naftemporiki.gr ,27.01.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου