Επίθεση προπαγάνδας με στόχο την Ελλάδα, την Γερμανία, το Βέλγιο αλλά και γενικώς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης όσων το τουρκικό καθεστώς θεωρεί «τρομοκράτες» ή «πραξικοπηματίες», ξεκίνησε η τουρκική κυβέρνηση με ενημερωτικό σημείωμα που κυκλοφόρησε χθες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, η Άγκυρα μάλιστα που παρουσιάζει λίγο πολύ την Ελλάδα ως χώρα που τα πραξικοπήματα είναι συνήθη, ανακαλύπτει τώρα ότι υπάρχει και «δάκτυλος κατασκοπείας», υποστηρίζοντας ότι οι 8 συμφώνησαν να ανταλλάξουν την μη έκδοση τους με την αποκάλυψη στρατιωτικών πληροφοριών για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις ελληνικές αρχές.
- Το τουρκικό κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά:
- “Η Ελλάδα έχει υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα στην ιστορία της όπως και η Τουρκία.
- -Έχει κυβερνηθεί από την στρατιωτική χούντα μεταξύ του 1967-1974 και έχει περάσει 11 στρατιωτικά πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος.
- -Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση των 11 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO από την Ελλάδα.
- -Οι 8 από τους 11 πραξικοπηματίες, διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όταν η απόπειρα απέτυχε.
- -Η Ελλάδα που έχει υποφέρει από αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα, αρνήθηκε το αίτημα έκδοσης των 8.
- -Υποστηρίζεται ότι ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τον τουρκικό Στρατό.
- -Η παρούσα κατάσταση δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα ποινικοποιεί τα στρατιωτικά πραξικοπήματα μόνο όταν υποφέρει η ίδια”.
Σύμφωνα με την Συνθήκη η έκδοση πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις όπως: Το συγκεκριμένο έγκλημα να είναι τιμωρητέο, σύμφωνα με την νομοθεσία και των δυο χωρών, το έγκλημα να μην έχει παραγραφεί, τα αδικήματα να τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
Το τουρκικό προπαγανδιστικό κείμενο, παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τα αιτήματα έκδοσης που έχουν υποβληθεί στις ευρωπαϊκές χώρες και με ειδική αναφορά στην Γερμανία και στο Βέλγιο.
Τα τουρκικά αιτήματα έκδοσης από Ε.Ε.:
«Μεταξύ του 2007-2016 η Τουρκία ζήτησε την έκδοση 399 εγκληματιών από 21 ευρωπαϊκές χώρες. Πολλά από τα αιτήματα αφορούν εγκληματίες των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, TKP/ML, και της Al-Qaeda. Η Ευρώπη έχει εκδώσει μόνο 11 από τους 399 εγκληματίες, ενώ 271 αιτήματα απορρίφθηκαν, και 117 αιτήματα εκκρεμούν. Από τους 11, οι 4 εκδόθηκαν από την Ρουμανία, οι 3 από την Γερμανία, και οι 2 από την Αυστρία.
Η Τουρκία από την πλευρά της έχει λάβει 7 αιτήματα έκδοσης, αποδέχθηκε τα 4, ένα απορρίφθηκε και ένα εκκρεμεί.
Η Γερμανία δεν εκδίδει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, αγνοώντας πλήρως τα αιτήματα που υποβάλλει η Τουρκία από το 2007 για μέλη του PKK. Η Τουρκία έχει υποβάλλει 136 αιτήματα για έκδοση τρομοκρατών από την Γερμανία, με το Βερολίνο να έχει ανταποκριθεί θετικά μόνο σε 3…»
Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι «η Γερμανία είναι η χώρα όπου κρύβονται οι περισσότεροι τρομοκράτες».
Για το Βέλγιο επισημαίνεται ότι δεν εκδίδει τον δράστη της δολοφονίας του Οζντεμιρ Σαμπαντζί και μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C Φεχριγιες Ερνταλ και τον επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του PKK/KCK’s Ζουμπεγιρ Αϊντάρ.
Χωριστό κεφάλαιο αποτελεί η τύχη των αιτημάτων έκδοσης που έχει υποβάλει σε ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία, για πρόσωπα που κατηγορούνται για την σχέση τους με τον ιμάμη Γκιουλέν και συλλήβδην χαρακτηρίζονται μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».
Η Τουρκία έχει ζητήσει από Ευρωπαϊκές χώρες την σύλληψη και έκδοση 59 μελών της οργάνωσης FETO μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, μέχρι στιγμής καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εκδώσει έστω και ένα μέλος της οργάνωσης, ενώ τα πυρά στρέφονται και πάλι προς την Γερμανία που δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα για έκδοση 22 ατόμων που σχετίζονται με τον Γκιουλέν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου