Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της Novartis –Στέλεχός της απείλησε να αυτοκτονήσει από τον 13ο όροφο του Hilton της Αθήνας!



Να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό, από τον 13ο όροφο του μπαρ Galaxy του ξενοδοχείου Hilton, στο κέντρο της Αθήνας, επιχείρησε ένας 44χρονος ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Όπως αποκάλυψε το Protothema.gr, λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, 1ης Ιανουαρίου 2017, ο συγκεκριμένος άντρας που βρισκόταν στο μπαρ του 13ου όροφου απειλούσε να αυτοκτονήσει. Στην Αστυνομία, σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά στο κεντρικό ξενοδοχείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και της Πυροσβεστικής όπως και ένας ειδικά εκπαιδευμένος διαπραγματευτής.


Ο έμπειρος μεσολαβητής μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μια ώρα, κατάφερε να πείσει τον άντρα που δήλωνε στέλεχος της Novartis να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Στο χώρο του κεντρικού ξενοδοχείου, βρίσκονταν η σύζυγος και η μητέρα του 44χρονου επίδοξου αυτόχειρα. Ο άνδρας μετεφέρθη με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του.

Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ' ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis ο παρολίγον αυτόχειρας

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του φοβούμενος όπως o ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, ότι του την έχουν στημένη, εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς ο 44χρονος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis το οποίο μάλιστα τελευταία είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για έναν επιστήμονα – χημικό από τη Θεσσαλονίκη που πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και μαλιστα ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για το διαβήτη που όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν είχε πάει πολύ καλά.

Έτσι, ζούσε τους τελευταίους μήνες στη Βασιλεία με τη σύζυγο του η οποία είχε φέρει πρόσφατα στον κόσμο το παιδί τους. Πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι τον τελευταίο καιρό ο 44χρονος χημικός έδειχνε αλλαγμένος. Ίσως λένε κάποιοι είχαν θεωρήσει πως ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές και ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά τη συγκεκριμένη πολυεθνική που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.



Το σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα το αποκάλυψε το iefimerida.gr
Το σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis αποκάλυψε το iefimerida.gr στις 12 Δεκεμβρίου 2016, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος έστειλε το δημοσίευμά μας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Η υπόθεση έχει ως εξής:
Στις 12 Αυγούστου 2016 (με αριθμό TCR14710344837...) κατατέθηκε στις αρχές των ΗΠΑ αναφορά από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι -τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην διάθεση του iefimerida.gr- σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες βρέθηκαν στις ΗΠΑ και κατέθεσαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτές τις ημέρες.
Οι πληροφοριοδότες είναι Ελληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος.
Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.
Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.
Η εταιρεία είναι υπότροπος, αφού ελέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα.

Ο Κοντονής έστειλε την υπόθεση Novartis στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Tην παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του iefimerida.gr αναφορικά με τις καταγγελίες δύο πρώην στελεχών της εταιρείας Novartis στην Ελλάδα, οι οποίοι κατέθεσαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τις αθέμιτες πρακτικές που ακολούθησε η εταιρεία στη χώρα μας δωροδοκώντας χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους για να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis.
Ο Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου αντίγραφα των δημοσιευμάτων και ζήτησε τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών.

Η Novartis απάντησε με... 16 λέξεις
Στις αποκαλύψεις του iefimerida.gr που προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, η Novartis απάντησε:
«Εχουμε λάβει γνώση του δημοσιεύματος και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Δεν σχολιάζουμε μη εμπεριστατωμένες πληροφορίες».

Πηγή: iefimerida.gr ,02.01.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου