Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Με 95 εκατ. δολάρια κλείνει η Deutsche Bank την υπόθεση φοροδιαφυγής της στις ΗΠΑ, με εξωδικαστικό συμβιβασμό





H Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 95 εκατ. δολάρια για να κλείσει η υπόθεση μήνυσης που άσκησε εις βάρος της η αμερικανική κυβέρνησης για φοροδιαφυγή.

Οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την τράπεζα για τη χρήση «χρεοκοπημένων» εταιρειών, ώστε να αποκρύπτει φορολογικές υποχρεώσεις.

Υπό τους όρους της συμφωνίας που περιγράφονται σε έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η Deutsche Bank ομολόγησε επίσης ότι προσπάθησε να «φορτώσει» στις εταιρείες αυτές τις φορολογικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από την τότε νέα αγορά μεριδίου στην φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb.

Η συμφωνία επιλύει μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε με μήνυση κατά της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014, και με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση επιδίωξε να αποζημιωθεί με 190 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, πρόστιμα και τόκους.

Η συμφωνία αποτελεί το πιό πρόσφατο βήμα στην προσπάθεια της τράπεζας να επιλύσει νομικά θέματα τα οποία σε πρόσφατους μήνες έχουν αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών της για το μέλλον της, και ιδιαίτερα για το αν έχει επαρκή κεφάλαια.

Τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank συμφώνησε κατ' αρχήν να πληρώσει 7,2 δισ. δολάρια για να επιλύσει μια αμερικανική δίωξη για την πώληση τοξικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.
tovima.gr, 05.01.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου