Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Καμαρώστε : Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ φθάνουν άμεσα στο Αιγαίο , τα οποία ΔΕΝ θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας από όπου ξεκινάνε οι μυριάδες των μεταναστώνΤην αποστολή ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ , με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ  ανάσχεσης  της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, επικύρωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, υιοθετώντας πρόσφατο αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.
 Ωστόσο, βάσει της συμφωνίας, οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας.
΄Ετσι  θα  είναι εκεί για το ...θεαθήναι !
O γγ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ,ότι τις περιπολίες θα αναλάβει η ναυτική νατοϊκή δύναμη SNMG2, η οποία ήδη περιπολεί στην περιοχή, υπό γερμανική διοίκηση.
Όπως είπε, η SNMG2 θα αναλάβει τη διεξαγωγή αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα θα έχει «απευθείας σύνδεση» με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό διαχείρισης συνόρων, Frontex.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε, επίσης, ότι η SNMG2 θα κατευθυνθεί προς το Αιγαίο χωρίς καθυστέρηση και κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να την ενισχύσουν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η νατοϊκή ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο δεν έχει να κάνει με επαναπροώθηση πλοίων με πρόσφυγες, αλλά στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η εμπορία ανθρώπων και τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών, κάτι το οποίο θα γίνει «σε συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές και την ΕΕ».

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου